Egészség hírek

Egészséges feltöltődés: itt az idei év slágere, a biowellness!

Egészséges feltöltődés: itt az idei év slágere, a biowellness!

A bio szemlélet ma már a wellness egyre több területén megtalálható. Nem is véletlen, hiszen hasonló fogalmakról van szó: mindkettő az egészséges életmódot helyezi középpontba. Dr. Tatár Ákos, az ötcsillagos Spirit Hotel főorvosa szerint érdemes megtartani a bio szemléletet wellnessezés közben is, hogy kívül-belül egészséges legyen a kikapcsolódás. Így valósítsd meg a tökéletes biowellnesst!

Egyre többen választják pihenés céljából a wellness szállodákat és wellness központokat. Ahhoz azonban, hogy valóban élvezhessük a wellness előnyeit, fontos, hogy a tudatos életmód és preventív szemlélet a mindennapjaink részévé váljon. Hozd ki idén a maximumot a wellness élményből, és próbáld meg becsempészni a bio szemléletet testi-lelki megújulásod minden területére!

1. Étkezz egészségesen!

Egészségünk megőrzésének alapja a kiegyensúlyozott, egészséges étkezés. A jó közérzethez elengedhetetlen, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is jót tegyünk testünkkel. Sokat segíthetünk szervezetünk tehermentesítésén, ha a tartósítószerekkel teli szénhidrátdús ételeket friss zöldségekre és gyümölcsökre cseréljük. Wellnessezéshez válassz olyan szállodát, amelynek konyhája friss, és nagyrészt helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból készíti el egészséges ételeit!

2. Használj bio kozmetikumokat!

Belegondoltál már, hogy naponta hány különböző kozmetikummal érintkezik bőröd? Testápoló, tusfürdő, arcradír és arcpakolás, sampon, dezodor, parfüm, és a listának még korántsincs vége. Bár többségüket személyes higiéniánk és testünk ápolásának érdekében alkalmazzuk, a tápláló anyagokkal együtt számos olyan adalékanyagot is bőrünk alá juttatunk, melyek hosszútávon károsíthatják egészségünket. Dr. Torhosi Tünde, a mySPIRIT skincare biokozmetikai termékcsalád fejlesztésében résztvevő Blue Diamond díjas spa- és wellness menedzser szerint akárcsak az élelmiszerek esetében, a kozmetikumoknál is fontos a természetesség. A szintetikus illatanyagok, kőolajszármazékok, alumíniumszármazékok hosszú távon károsíthatják bőrünk szerkezetét, sőt akár hormonrendszerünkre is kihathatnak. Keresd azokat a termékeket és kezeléseket, melyeket bio alapanyagokkal készítenek és végeznek!

3. Aknázd ki a természet kincseit!

Hazánk igazán gazdag gyógyvizekben, vétek lenne nem kihasználni áldásos hatásukat. Termálvizeink mozgásszervi, nőgyógyászati, emésztési problémáink kezelése mellett képesek csodát tenni bőrünkkel is. Wellnessezéskor a termál mellett érdemes rendszeresen látogatni a szaunát és a sókamrát is, hiszen bőrszépítő hatása mellett előbbi a méregtelenítésben, utóbbi pedig a légúti problémák kezelésében nyújthat segítséget.

Spirit Hotel Thermal Spa*****

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior 2008-as megnyitása óta a hazai szállodaipar egyik zászlóshajója. A több hazai és nemzetközi díjat is elnyert szálloda dús erdők és a festői hét tó közvetlen szomszédságában található Sárváron, pár perces sétára a városközponttól. 271 szobával rendelkezik, szolgáltatásai gerincét a 10 ezer négyzetméter alapterületű „Oázis” fürdő- és wellness részleg adja, melyhez egyedülálló gyógyászati és medical spa központ tartozik. A Spirit Hotel kétféle gyógyvízzel rendelkezik: az 1 kilométeres mélységből feltörő, 46°C hőmérsékletű „Spirit Gyógyvíznek”, valamint a még mélyebbről nyert, sós gyógyvíznek egyaránt különleges és világszínvonalú a jótékony hatása. A Spirit Hotel a Healing Hotels of the World tagja, 2010-ben a hazai szállodák közül elsőként, és egyedüli magyar ötcsillagos szállodaként a European Health & Spa Award Best Destination Spa elismerésével tüntették ki. 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat és a Magyarország legjobb ötcsillagos konfenerciahotelének járó Aranynap-díjat is. A hotelt 2015-ben a Gault & Millau Kalauz a legjobb magyarországi wellness hotelnek választotta. A Spirit Hotel elnyerte a Seven Star Global Luxury Awards „Signum Virtutis” díjat is, mellyel bekerült a világ különleges prémium márkákat és szolgáltatásokat tömörítő elit klubjába.