Egészség hírek

Szerdán és pénteken szeretnek sportolni a magyarok

Szerdán és pénteken szeretnek sportolni a magyarok

Magyarországon az emberek sokkal kevésbé hajlandók a hétvégi szabadidejüket sportolásra szánni, mint a hétköznapjaikat - derült ki a Gymnoid.com adatbázisának elemzéséből. Magyarország első sportóra keresője több mint 700 terem 16 ezer óráját listázza 25 városban, s ezzel szinte az összes sportközpontot lefedi. Ezt az adatbázist folyamatosan elemezik, hogy megismerjék az itthoni sportolási szokásokat.
„Úgy tűnik, a hét kezdése mindenkinek nehéz, ezért is lehet, hogy a hétvégéken kívül a hétfői napon tartott edzéseket keresik a legkevesebben. Ettől függetlenül a páratlan napok dominálnak, így a szerda és a péntek számítanak a legsportosabb napoknak” – mondta Németh Eszter, a Gymnoid.com egyik alapítója.Magyarország kedvenc sportja jelenleg a jóga, de az élmezőnyben szerepelnek a klasszikus erőnléti és cardio edzések mellett a Pilates, bodyART és a tánc jellegű órák is. Az utóbbi időben különösen népszerűvé kezdenek válni a nőiességet és a szexualitást kiemelő táncok, mint a rúdtánc és twerk. A fentiek mellett a legtöbbet keresett mozgásformák az Antigravity jóga, kismama torna és egy új kedvenc, a WALKenergie.   A Gymnoid.com  
Magyarország első sportóra keresője néhány hónapja indult el azzal a céllal, hogy a sportolni vágyók számára leegyszerűsítse az edzéskeresést.  Az oldalon nem csak edzés típus, hanem időpont szerint is szűrhetünk, majd a keresési feltételeinknek megfelelő órákat listázva térképen is megjeleníthetjük. Ma már gyakorlatilag nincs olyan csoportos sportolási lehetőség, ami náluk ne szerepelne, a gyerek nindzsa tanfolyamtól a meditációs gyakorlatokon keresztül egy jó fenékrázós twerk óráig minden megtalálható. Elemzéseik a sportközpontok számára is hasznosak, mert ezek segítségével kínálatukat az igényekhez tudják igazítani.