Gasztro

A legérdekesebb ételek New Yorkból jönnek - mutatjuk, milyenek


Praktikus spagetti elvitelre

Nápolyban régi szokás, hogy a maradék spagettiből, tojást és sajtot adva hozzá, olasz omlettet (frittatát) sütnek serpenyőben. A New York-i Pop Pasta étterem ebből az ételből találta ki a spagetti-fánkot. „Tökéletes finomság piknikezésre vagy vízparti étkezésre”, amint a Lokal hirdeti. 

Koktél fogantyúval, és szép kilátással


A Loopy Doopy New York-i tetőtereszon levő bár találmánya a „Cocktails on the Pops”, ami egy ital jégkocka helyett fogantyús jégkrémmel, már az instagramon is közlik a képeiket. A Tripadvisor munkatársának kritikája szerint: „25 dollár? Elképesztő ár!”Születésnapi tortával töltött croissant


A New York-i divatok mulandók. A Cronut (a croissant és a fánk ötvözete) ma már a múlté. De ennek méltó utóda, a sztár-pék Thiago Silva találmánya: a Birthday Cake Croissant, ami édes mascarpone krémmel töltött croissant.

Brooklynban akármennyi pizza elmegy


New Yorkban minden valamivel nagyobb, mindig legalább valami kicsivel. „Pizza a pizzán” tökéletes példája ennek a bőségnek. Brooklynban a Vinnie’s Pizza találmánya a „Pizza Box Pizza”, miszerint a pizza egy pizzából készült dobozban van.

Friss halat lehet fogni a sushihoz


New Yorkban a Sushi-Lokal Zauo étteremben nem kell attól félni, hogy romlott hal került a sushiba, mivel a kis halom rizsbe szánt halat közvetlenül a sushi elkészítése előtt a vendég halászhatja ki az étterem halas medencéjéből. Ezután készítik el belőle a kívánt sushit.

A két kulináris világ legjobb étele

A ramen éttermek gomba módra szaporodnak a világon mindenütt. Keizo Shimamoto lelkes híve a japán levestésztának és nagyon szereti a gazdag New York-i hamburgert is. Mi következik ebből logikusan? Burger ramentészta közt.Egy sütemény, ami olyan tiszta, mint egy esőcsepp

Az esőcsepp süteménynek nincs sok íze, mivel az összetevői csak víz és agaragar. Ezért nagyon megfelel a legújabb étkezési elképzeléseknek: Nulla kalória és vegán. Ízesíteni lehet még gyümölcslével, lekvárral gyümölcs-sürítménnyel vagy más finomsággal.Hogy találta meg a helyét az aluljárókban a sushi

A sushit nem lehet tisztán enni a kezünkből. Maszatosak leszünk tőle. Ámde a nyers halból, avokadóból és wasabiból készült sushi-fánkkal már jól el lehet boldogulni a tömött New-York-i aluljárókban is.