A gyerekruha vásárlás rejtelmei

A gyermekruha vásárlás nem csak, hogy nem egyszerű, de sok esetben frusztráló tevékenység lehet.
A gyerekruha vásárlás rejtelmei

Nem csak azt kell figyelembe venni vásárláskor, hogy a ruha kényelmes és jó anyagból készült legyen, hanem a gyermek életkorát is szem előtt kell tartani, hiszen a csecsemők és a kisgyermekek úgy nőnek, mint a gomba, így előre sem nagyon lehet ruhát vásárolni számukra, hiszen nem tudhatjuk, hogy félév alatt mennyit fog nőni és hízni a gyermek. Azonban léteznek olyan praktikák, amelyek segíthetnek a ruhavásárlásban, akár csecsemőről, kisebb vagy nagyobb gyermekről legyen is szó. Olyan gyermekruházati cikkek garmadája sorakozik a boltok polcain, amelyek figyelembe veszik a cikkben leírt kritériumokat.

A praktikumot szükséges szem előtt tartani

Gyermekek esetében mindig az egyik legfontosabb feltétel, hogy az adott ruhadarab praktikus legyen. Mit is jelent ez? Amennyiben egy ruhadarab tele van gombokkal és csatokkal, az nem praktikus, hiszen a babákat szinte óránkét kell tisztába tenni és akár kisebb, akár nagyobb gyermekről legyen szó, a gyerekek gyakran járnak a mosdóba, így mindig olyan ruhát szükséges számukra választani, amit könnyedén le tudnak magukról venni, húzni.

A kényelem és az anyagválasztás

A babák és a gyerekek számára egy másik fontos kritérium, a kényelem. Fontos, hogy a gyermekek egész nap komfortosan érezzék magukat. Éppen ezért, amikor a szülő ruhát vásárol, olyan ruhák mellett döntsön, amelyben a gyermek könnyedén tud mozogni, forogni, kúszni, mászni és futkározni. Egyszóval, ne feszengjen az adott ruhadarabban, ne legyen túl szűk, vagy kicsi, hiszen az ilyen ruhadarabok csak korlátozzák őket a mozgásban. Lehetőség szerint, a gyermekek ruhadarabjainak kiválasztásakor kerülni kell a gyapjút, viszont a pamutruházat jó választásnak bizonyul.

Az évszaknak megfelelően

Akármilyen ruhát is vásárolunk, az évszaknak megfelelően szükséges a gyermekünket felöltöztetni. Nyáron is óvni kell a babát és a gyermeket, így mindig könnyű, szellős ruhákat kell választani. A hűvösebb hónapokban pedig a réteges öltözködést szükséges szem előtt tartani.

A ruhák és kiegészítők mérete

A gyerekek kiegészítő termékeket is viselnek, legyen szó szandálról, vagy éppen kiscipőről. Amikor a gyermek még nem tud menni, vagyis nem fontos szempont, hogy az adott lábbeli illeszkedjen a gyermek lábára, akkor egy-két számmal nagyobb lábbelit is választhatunk, így nem csak 1-2 hónapra vásárolunk a gyermeknek, hanem akár 6 hónapig is jó lehet a gyermek lábára az adott cipellő.

A gyerekek könnyen összemaszatolják magukat

A csecsemőket gyakran át kell a nap folyamán öltöztetni, de a kisgyerekek sem tudnak még kellőképpen vigyázni a ruházatukra. Ezért, amikor babatermékek közül válogatunk, vagy gyermekruhákat vásárolunk, mindenképpen figyeljünk oda az adott ruha címkéjén lévő mosási és szárítási útmutatókra. Fontos kritérium, hogy a baba és a gyermekruhák könnyen moshatók és ezzel együtt strapabírók legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Nyári gyerekprogramok 2023-ra - tábor, könyv, és filmajánló

Nyári táborok 2023

Néhány klassz gyermektábor lehetőséget mutatunk be.

Bentlakásos iskola - internátus

Legyél Te a következő Zuckerberg!

A bentlakásos kollégiumok, internátusok jó alapot biztosítanak egy sikeres felnőtt léthez.

Ne ölj, csak egyél! - nyári tábor 2024, gyerektábor 2024, tábor 2024, vega tábor

Ne ölj, csak egyél! - főzőtábor, vega tábor

Vegán nyári tábor a vágyad, ahol megtanulsz főzni, délutánonként pedig azt teszed, amit akarsz? A PT idén is számít rád egyhetes turnusai alatt.