Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

A fürdőszoba tervezése nem mindig olyan egyszerű feladat, azonban egyszerű lépései is vannak a fürdőszoba felfrissítésének, illetve, hogy ez a helyiség ne csak jól nézzen ki, de még praktikus is legyen. Mutatjuk is ezeket a lépéseket!
Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

A fürdőszoba megtervezésének talán az első és legfontosabb lépése nem más, mint a tervek elkészítése, hiszen ez lehetővé teszi, hogy elképzeljük, hová is kerülnek a fürdőszoba bútorok és a kiegészítők ebben a helyiségben. Amennyiben tudjuk, hogy mennyi alapterület áll a rendelkezésünkre, akkor azzal is tisztában leszünk, hogy milyen berendezési tárgyaknak van helye a lakás ezen pontján.

Első lépésként meg kell határoznunk a fürdőszoba stílusát, azaz határoznunk kell azzal kapcsolatban, hogy a modern vagy a klasszikus berendezés mellett tesszük le a voksunkat. Míg a klasszikus fürdőszobák a díszesebb, addig a modernebb helyiségek a minimalista stílust képviselik, amelyek több szabad teret is hagynak.

Amikor arról döntünk, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád kerüljön ebbe a helyiségbe, akkor azt kell figyelembe vennünk, hogy mennyi a rendelkezésre álló alapterület. A fürdőkád sokkal több helyet foglal el, ezért egy kisebb méretű fürdőszobával kompatibilisebb egy zuhanyzó. Ha elegendő hely áll a rendelkezésünkre, még mindig vannak olyan tényezők, amelyeket alaposan meg kell fontolnunk, hogy eldöntsük, hogy végül a fürdőkád vagy a zuhanyzó mellett határozunk majd. Hiszen a zuhanyzó nem csak költséghatékonyabb, de energiatakarékossági szempontból is jobb választás, mint a fürdőkád.

A fürdőszoba funkcionalitása és kialakítása szempontjából is elengedhetetlenek a fürdőszobabútorok. Amennyiben maximalizálni szeretnénk a tároló helyet a fürdőszobában, akkor válasszunk többfunkciós fürdőszobabútort. Ezek a tárolók sok helyet biztosítanak a fürdőszobai dolgainknak, nem mellesleg csökkentik a rendetlenség kialakulásának esélyét is.

A csapok kiválasztása is kardinális kérdés lehet. Választhatunk króm csapokat, amelyek időtlenek és tartósak. A modern fürdőszoba elemei lehetnek a fekete csapok, amelyek nem csak merészek, de sokoldalúak is. Ha luxus kivitelben készült a fürdőszobánk, akkor az aranybevonatú csapok mellett is dönthetünk, de a sárgaréz és a rózsaarany is a divatos és a minőségi kategóriába tartozik.

Minden fürdőszoba igényel legalább egy tükröt. A tükrök ugyanis kiváló eszközei a térérzet növelésének. A fürdőszoba általános megjelenését fokozhatjuk a megfelelő padlóburkolat kiválasztásával. A márványpadló kifinomultságról árulkodik, de dönthetünk hagyományosabb, rusztikusabb és klasszikus padlóburkolatok mellett is. Kombinálhatjuk egymással a különféle anyagú padlóburkolatokat és csempéket, például a márvány és a fa remek összhangot alkot egymással.

Kapcsolódó cikkek

3 tipp a veteményeskert kialakításához

3 tipp a veteményeskert kialakításához

Így lehet magaságyast létrehozni.

A kötelező faipari kéziszerszámok

A kötelező faipari kéziszerszámok

A famegmunkáláshoz elengedhetetlen egy nagyszerű vágószerszám.

Vajon káros is lehet a fürdőzés?

Vajon káros is lehet a fürdőzés?

Jótékony, de kifejezetten ártalmas hatásai is lehetnek a pancsolásnak.