Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Az elliptikus trénerek a futást imitálják, mégis kevésbé koptatják az ízületeket, így remek kalóriaégető edzésnek számítanak. De vajon milyen előnyökkel bírnak még ezek az otthoni használatra is beszerezhető, megfizethető és praktikus gépek? A cikkből kiderül.
Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Hogyan működik az elliptikus tréner?

Séta vagy futás közben a két lába a talajhoz ér. Amikor azonban felül egy ilyen gépre, ülő helyzetben marad, így a lábai inkább sikló mozgást hajtanak végre.

Egyes elliptikus trénerekhez kézzel hajtható karok is csatlakoznak. A karok és lábak párhuzamos mozgatása egy elliptikus gépen teljes testedzést biztosít. Akár hátramenetben is pedálozhat, hogy kihívást teremtsen a különböző izomcsoportoknak.

Ha egy futóversenyre készül, az edzéseket az elliptikus tréner használatával is kiegészítheti. A gép segít megőrizni az állóképességet, miközben pihenteti az ízületeit, ami csökkenti a sérülések esélyét.

Hogyan javíthatja az egészséget az elliptikus edzés?

A hivatalos ajánlások szerint hetente legalább 150 perc mérsékelt testmozgást érdemes végeznünk. Lehet, hogy egy lassú séta nem elegendő elérni ezt a célt, de az elliptikus gépi edzés igen.

Az elliptikus gépek általában beépített pulzusmérővel is rendelkeznek.

Ez lehetővé teszi a sebesség és az intenzitás megváltoztatását a kívánt pulzusszám eléréséhez.

Ne feledje, egy magas intenzitású edzést nem tud olyan sokáig végezni, mint egy közepes intenzitásút, ezért előfordulhat, hogy szüneteket kell tartania a tempó sebességének változtatásával.

Az elliptikus gépi edzés előnyei

Az elliptikus tréneren való mozgás segít megóvni az ízületeket. Ha ízületi fájdalommal vagy gyulladással küzd, az elliptikus tréner nagyszerű lehetőség: az ízületi fájdalmak enyhítésével csökken a sérülés kockázata is.

Ha kisebb hatásfokú edzéshez tartja magát, akkor az egyéni teherbírása függvényében elképzelhető, hogy hosszabb ideig edzhet, és több kalóriát égethet el egy nap alatt. Ez a hetek és hónapok során nagyobb mértékű előrehaladást eredményez.

Ha úgy gondolja, hogy az elliptikus gépi edzés unalmas, tekintse át a képernyőn az edzésmodulokat! Választhat az előre megtervezett edzésprogramok közül, amelyek kihívást jelentenek Önnek, mintha dombos terepen futna. Ha bizsergést érez a lábában az ellipszis használata közben, ami gyakori panasz, megpróbálhat hátrafelé pedálozni.

Kapcsolódó cikkek

Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Milyen előnyökkel jár az elliptikus tréner használata?

Könnyű és praktikus edzési lehetőséget biztosít.

Ezért kell kipróbálnod a SUP-ozást

Ezért kell kipróbálnod a SUP-ozást

Felsoroljuk a legfontosabb egészségügyi előnyöket.

Hogyan lehet SUP jógázni?

Hogyan lehet SUP jógázni?

A SUP egy rendkívül sokrétűen használható sporteszköz. Nem csak arra jó, hogy bebarangoljuk általa a vízi világ csodáit, de pihenhetünk rajta, és még jógázhatunk is. Milyen is a SUP jóga?