Tapolca

A Veszprém-megyében található Tapolca város gyönyörű bazalthegyek ölelésében fekszik, mindössze 19 perc autóútra a Balatontól (Szigligettől). Szállj meg az olcsó és barátságos Kuckó apartmanban, hogy akár gyalog is eljuss a főbb nevezetességekhez!
Nyaralás Tapolcán - Tapolca látnivalói - tapolcai programok

Tapolca a Balaton északnyugati részén helyezkedik el, és számos strandhoz, Balaton melletti településhez közel van. Autóval vagy akár vonattal is könnyen megközelíthető, mindig élettel teli, ugyanakkor nyugodt, letisztult város.

Nevezetességei között szerepel többek között a Tavasbarlang, a Fő tér, és a Malom tó és környéke, ahol kisebb-nagyobb sétákra, pihenésre, kávézásra, ebédre és akár a gyermekeknek szórakozásra (a játszótéren) is lehetőség nyílik.

A nyári szezonban a Malom tó mindig különböző kulturális programokat kínál, melyek vonzzák a turistákat és helyieket egyaránt.

Tapolcán és környékén annyi kirándulási, wellness (Hunguest Hotel Pelion) vagy kulturális programra van lehetőség, hogy a választás sem könnyű. Vonattal könnyen és mindössze fél óra alatt elutazhatunk a csodaszép Badacsonyba is, de autóval is körbejárhatjuk a környéket. Keszthely, Sümeg, de Veszprém is nagyon egyszerűen és gyorsan megközelíthető.

Rengeteg turista érkezik Tapolcára minden évben, van, aki egy hosszabb időszakra, de olyan is akad, aki csak 1-2 napot töltene a városban. Hotelek, szállodák és apartmanok is rendelkezésre állnak.

Tapolca tehát kitűnő nyaralóhely lehet belföldi vakációhoz, de akár kiindulópontja is lehet egy nagyobb kirándulásnak, wellness hétvégének vagy a Balaton-felvidék felfedezésének.

Tapolca után a következő magyarországi úticélod a Tisza-tó, Szolnok, Nagykunság vagy a Jászság is lehet. Hogy milyen az élet ezeken a helyeken, arról az Alföldhír portálról is tájékozódhatsz.

Kapcsolódó cikkek

Peppa-Park nyílik Németországban

Peppa-Park nyílik Németországban

Méghozzá Günzburgban, a LEGOLAND mellett.

Nyaralás Tapolcán - Tapolca látnivalói - tapolcai programok

Tapolca

Mivel közel van, akár a Balaton fővárosa is lehetne.

Saliris Resort Spa Hotel - egerszalóki wellness hétvége

Wellness hétvége Egerszalókon

Egerszalók nagyon szép hely, felüdülés itt pihenni.