A legjobb vadászruházat a különböző évszakokhoz és éghajlatokhoz

A vadászat kemény sport, amely sok mozgással jár.
A legjobb vadászruházat a különböző évszakokhoz és éghajlatokhoz

Azt szeretné, ha kényelmesen érezné magát, és a lehető legtöbbet tudná kihozni a vadászaton töltött időből. Olyan felszerelésre is szüksége van, amely jól végzi a dolgát. Ez azt jelenti, hogy olyan ruházatra van szüksége, amely elvezeti a nedvességet (izzadságot), megtartja a testhőt, és szárazon tart, ha esik az eső vagy havazik.

A legjobb vadászruházat a különböző évszakokhoz és éghajlatokhoz

Meleg időjárás

A vadászidény elején könnyű alapréteget szeretne, amely elvezeti az izzadságot és hűvösen tartja. Olyan nadrágra is szüksége van, amely segít beolvadni a tájba, és szagelnyelő, hogy ne keltse fel a szarvasok nem kívánt figyelmét.

Ha a költségvetése limitált, úgyis rengeteg olcsó, meleg időjárásra alkalmas felszerelést találhat. A Kryptek például olyan meleg időjárású vadásznadrágot kínál, amely nedvességelvezető és szagelnyelő, anélkül, hogy a bankot megtörné.

Alternatívaként a Mossy Oak egy pár közepes árú nadrágot kínál, amely ideális a szűkös költségvetésű vadászok számára. Sztreccs anyagból készült, amely lehetővé teszi a teljes mozgástartományt, és több zsebbel rendelkezik a kiegészítők tárolására.

Korai vadász camo - Október/november

Az októberi és novemberi korai vadászidényhez olyan álcára van szükséged, amely segít elrejtőzni a levelek és lombok között. Ezt a hat álcázási mintát úgy tervezték, hogy beleolvadjon a növények növekedésébe, így észrevétlen maradhat, és jó lövést adhat a fehérfarkúakra, amelyek még a vadászataik korai szakaszában vannak.

Vízálló/szélálló nadrágok a késői vadászathoz - dec./jan.

A késői vadászathoz olyan szigetelt ruházatra van szükséged, amely akkor is melegen tart, ha odakint hideg és nedves az idő. Ezek a Sitka vízálló, szélálló és légáteresztő nadrágok megbirkóznak a körülményekkel, és hosszú ideig szárazon maradnak.

Wooltimate nadrág téli vadászathoz - december/június

Ezek a gyapjúnadrágok tökéletesek a téli vadászathoz. Elvezeti az izzadságot, melegen tart, és a víz súlyának 30%-át elnyeli, így nem ázik át.

Igényeidtől függően viselheted külső rétegként vagy alaprétegként. Rétegezheted őket nehezebb szigetelt nadrágokkal vagy felsőkkel az extra melegség érdekében.

A gyapjú az izzadságot is elvezeti, így teljes körű mozgást biztosít. Párosíthatja őket egy gyapjúpulóverrel vagy sapkával is, hogy teljes meleg időjárási csomagot kapjon.

A gyapjú az izzadság elvezetésén kívül a hő megkötésével segít melegen tartani Önt. Hűvös időben nagyszerű anyag külső rétegként viselni, mivel kicsit légáteresztőbb, mint a poliészter vagy a pamut.

Puffa - A pehelypaplant vagy szintetikus szigetelőanyagokat tartalmazó szigetelő dzsekik, mint például a puffa, nagyon melegek lehetnek, és kiváló a meleg-súly arányuk. Azonban kissé kényesek lehetnek, ezért mindenképpen olyan kabátot válasszon, amely 10K+ vízálló és 5K+ légáteresztő minősítéssel rendelkezik.

Softshell - A rendkívül légáteresztő és rugalmas kabátok kiváló egyensúlyt biztosíthatnak a meleg és a szél- és esővédelem között. Nagyszerű választás standvadászathoz és más aktív tevékenységekhez melegebb időben, vagy lazább viselethez hűvös, szeles napokon.

Kapcsolódó cikkek