Gasztro

Étterem a Szabadság téren

Update: azóta a La Parilla is bezárt, az archív cikk alább:

Mediterrán grill, déli tűz, első ízre szerelem.

A mediterrán emberek a mindennapjaik valami sokkal nagyobb és élvezetesebb részeként tekintenek az ételre – nem úgy, mint egy élményre, amit begyűjtenek, hogy aztán meséljenek róla, hanem amely úgy szerez örömet számukra, mint egy kedvelt zene, egy szenvedélyes éjszaka vagy egy délutáni napfürdőzés a tengerparton. Egyél, igyál, és légy boldog – vallják délen és vallja az egykori Borkakas helyén nyíló új mediterrán étterem, a La Parilla is.

A La Parrilla konyháján déli tűzben perzselődnek a minden esetben jól átgondolt ételek: a magas minőségű és különleges alapanyagok lávakövön sütve kerülnek egységes kompozícióba – majd a tányérokra. Édes és sós, savanyú és pikáns ízek váltakoznak egy-egy fogásban, míg a fehérje mellett némi szénhidrátot, valamint szezonális zöldségeket és gyümölcsöket is találunk, így alkotva kerek egészet.

A külföldről nemrégiben hazatért Szabó Péter és társa, Papp Balázs konyhafőnökök egy évvel ezelőtt találkoztak egy budapesti étteremben – a szakmai egyetértés, a közös nevező és a kölcsönös szimpátia már az első pillanatban kialakult, így csak idő kérdése volt, hogy a közös munka is elkezdődjön. Péternek nem egy kontinensen volt lehetősége megismerkednie a nemzetközi konyhával, új főzési-sütési technológiákkal és speciális alapanyagokkal, melyek itthon még kevésbé ismertek. Utóbbiak közül például a Spanyolországból érkező, 90 napig szárazon érlelt iberico sonka vagy az olasz domboldalakról származó eper ízű szőlő csak a La Parrillában kóstolható.

Legyen nagy a reggelid, még nagyobb az ebéded, könnyű a vacsorád, és hosszú életed lesz.

A La Parrilla a mediterrán étkezési szokásokkal összhangban már reggel 7 órától kezdve tárt karokkal fogadja az ébredező várost, és a jó alvókra is gondolva egészen 11 óráig lehet kiadós gourmet reggelivel indítani a napot, míg a notórius későn evők kedvéért egészen este 11 óráig nyitva tart a konyha. A La Parrilla étlapjáról több mint 10 féle előétel – melyek között levesek és tészták is találhatók –, grill főétel és számos desszert közül válogathatunk; utóbbiakat a La Parrilla saját cukrásza készíti házi receptek alapján. Az állandó kínálat mellett a hétről hétre megújuló ebédmenüvel és a séfajánlattal is bővül majd a választék.

Mindennap fiesta!

Legyen minden étkezés ünnep – ehhez pedig minőségi italok és zene is dukál! A La Parilla borlapján 91 féle bor szerepel, és egyaránt válogathatunk magyar, valamint nemzetközi fajtákból is. A koktélbár egy külön kis sziget – a klasszikus mixek mellett extravagánsabb ízekbe is belekóstolhatunk, és igény szerint minden koktélhoz ajánlunk tapas-jellegű falatkákat is. Az élményt pedig a tökéletes zenei aláfestés teszi teljessé, hétfőtől vasárnapig akusztikus élő zenével válik lélekemelővé a La Parrillában eltöltött idő, érkezzünk akárcsak meginni valamit a bárban vagy egy egész estés vacsorára.