Étterem a Szabadság téren

Új étterem nyílt (és update: azóta be is zárt) a Szabadság téren az egykori Borkakas helyén. Az IBEROSTAR Grand Hotel Budapest épületében helyet foglaló La Parrilla mediterrán grill étterem a spanyol és nemzetközi konyha gourmet fogásaival, közel száz fajta borral, valamint koktélbárral várja majd látogatóit.
La Parrilla - mediterrán grill étterem

Update: azóta a La Parilla is bezárt, az archív cikk alább:

Mediterrán grill, déli tűz, első ízre szerelem.

A mediterrán emberek a mindennapjaik valami sokkal nagyobb és élvezetesebb részeként tekintenek az ételre – nem úgy, mint egy élményre, amit begyűjtenek, hogy aztán meséljenek róla, hanem amely úgy szerez örömet számukra, mint egy kedvelt zene, egy szenvedélyes éjszaka vagy egy délutáni napfürdőzés a tengerparton. Egyél, igyál, és légy boldog – vallják délen és vallja az egykori Borkakas helyén nyíló új mediterrán étterem, a La Parilla is.

A La Parrilla konyháján déli tűzben perzselődnek a minden esetben jól átgondolt ételek: a magas minőségű és különleges alapanyagok lávakövön sütve kerülnek egységes kompozícióba – majd a tányérokra. Édes és sós, savanyú és pikáns ízek váltakoznak egy-egy fogásban, míg a fehérje mellett némi szénhidrátot, valamint szezonális zöldségeket és gyümölcsöket is találunk, így alkotva kerek egészet.

A külföldről nemrégiben hazatért Szabó Péter és társa, Papp Balázs konyhafőnökök egy évvel ezelőtt találkoztak egy budapesti étteremben – a szakmai egyetértés, a közös nevező és a kölcsönös szimpátia már az első pillanatban kialakult, így csak idő kérdése volt, hogy a közös munka is elkezdődjön. Péternek nem egy kontinensen volt lehetősége megismerkednie a nemzetközi konyhával, új főzési-sütési technológiákkal és speciális alapanyagokkal, melyek itthon még kevésbé ismertek. Utóbbiak közül például a Spanyolországból érkező, 90 napig szárazon érlelt iberico sonka vagy az olasz domboldalakról származó eper ízű szőlő csak a La Parrillában kóstolható.

Legyen nagy a reggelid, még nagyobb az ebéded, könnyű a vacsorád, és hosszú életed lesz.

A La Parrilla a mediterrán étkezési szokásokkal összhangban már reggel 7 órától kezdve tárt karokkal fogadja az ébredező várost, és a jó alvókra is gondolva egészen 11 óráig lehet kiadós gourmet reggelivel indítani a napot, míg a notórius későn evők kedvéért egészen este 11 óráig nyitva tart a konyha. A La Parrilla étlapjáról több mint 10 féle előétel – melyek között levesek és tészták is találhatók –, grill főétel és számos desszert közül válogathatunk; utóbbiakat a La Parrilla saját cukrásza készíti házi receptek alapján. Az állandó kínálat mellett a hétről hétre megújuló ebédmenüvel és a séfajánlattal is bővül majd a választék.

Mindennap fiesta!

Legyen minden étkezés ünnep – ehhez pedig minőségi italok és zene is dukál! A La Parilla borlapján 91 féle bor szerepel, és egyaránt válogathatunk magyar, valamint nemzetközi fajtákból is. A koktélbár egy külön kis sziget – a klasszikus mixek mellett extravagánsabb ízekbe is belekóstolhatunk, és igény szerint minden koktélhoz ajánlunk tapas-jellegű falatkákat is. Az élményt pedig a tökéletes zenei aláfestés teszi teljessé, hétfőtől vasárnapig akusztikus élő zenével válik lélekemelővé a La Parrillában eltöltött idő, érkezzünk akárcsak meginni valamit a bárban vagy egy egész estés vacsorára.

Kapcsolódó cikkek

Spirit Hotel - Egészséges csábítás: tavaszi zöld smoothie-k az ízek szerelmeseinek!

Egészséges csábítás: tavaszi zöld smoothie-k az ízek szerelmeseinek

Tavasszal már egyre több zöldség áll a rendelkezésünkre. Készítsünk azokból finom, ízletes turmixitalokat.

Irány Miskolc! Érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb palacsintázójába is!

Irány Miskolc! Érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb palacsintázójába is!

Palacsintából kikövezett út Miskolctól Las Vegasig - Történelmet írt a 15 éves Creppy PalacsintaHáz.

Gourmet Fesztivál - Millenáris Park!

Minőségi gasztronómia, határok nélkül

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja a Gourmet Fesztivál.