Mit csináljon a gyerek nyáron?

Ötletek a nyári szünet eltöltésére.
Mit csináljon a gyerek a nyári szünetben - mutatjuk a tippeket!

Mit csináljon a gyerek nyáron?

Hogy a gyerek ne élje meg unalmasnak és bénának a nyári szünetet, szülőként gondoskodnunk kell néhány programról. A legnehezebb helyzetben talán a kamaszfiúk szülei vannak: a srácokat a legtöbbször alig lehet elrángatni a számítógép vagy a Playstation elől. Pedig nem kell emberfeletti erőfeszítés ahhoz, hogy olyan könyvet, elfoglaltságot, illetve akár sorozatot vagy filmet találj, ami leköti a kamaszokat. Segítünk!

Egy film, amely tutira érdekli a gyereket: Sráckor

Richard Linklater filmje nemcsak a felnőtteket fogja elbűvölni, hanem a kamaszokat is, hiszen a film főszereplője, Mason férfivá válása jócskán tartogat meglepetéseket. A filmet tíz éven keresztül forgatták, így tényleg a szemünk láttára nő fel a főhős. Láthatjuk, amint veszekszik a testvéreivel, ahogy várja az éppen aktuális Harry Potter-könyvet, vagy azt, hogy Mason link apja (akit Ethan Hawke alakít) hogyan próbál felnőni a fiához és az apasághoz. A Sráckorban (Boyhood) a főszereplő fiún kívül fontos szerepet kap az édesanya karaktere (Patricia Arquette) is. A csaknem háromórás filmben követhetjük anya és fia kapcsolatát, miközben drukkolhatunk Masonnek, hogy sikeresen vegye életének újabb és újabb akadályait.

Igazi, kamaszoknak is szóló mozi, amely után rengeteg kérdést kivesézhetünk együtt, és amely után bőven akad gondolkodnivalónk.

Egy könyvsorozat, amelynek minden része izgalomban tart: Darren Shan regényes története

A tizenkét részes könyvsorozat főszereplője Darren, aki a Rémségek cirkusza című első részben mutatkozik be az olvasónak. Darren átlagos fiú egy hétköznapi családban – a haverokkal focizik, a kishúgával veszekszik, ha az elveszi a játékát. Darren a barátjával, Steve-vel együtt meghívást kap a Rémségek cirkuszába, ahol találkozik Madame Octával, az idomított pókkal, majd szemtől szembe kerül az éjszaka teremtményével… Darren és Steve, halálos csapdába esnek. Darrennek alkut kell kötnie az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét. Csakhogy ez a személy nem ember.

A kamaszok kedvenc története lehet a Darren által narrált, titokzatos lényekkel megtűzdelt fantasy.

Minecraft-tábor

Ha szeretnéd, hogy a gyereked a nyári szünetben a céltalan lövöldözés vagy hasonlók helyett olyan játékot próbáljon ki, amelynek értelme is van, ajánld neki a Minecraft-tábort. Ez a játék logikai gondolkodásra és közösségi összefogásra neveli a csemetéket.

A Minecraft különleges világ, ahol biztosan órákat eltölt majd, aki belép, hiszen minden a játékoson múlik. A játék szabadon építhető, bővíthető, ám érdemes csapattagokat is beszervezni magad mellé, és a szabályokat betartva terjeszkedni.

A táborban szakavatott Minecraft-mesterek vezetik rá a legjobb trükkökre a kezdőket vagy akár a haladókat, és nem kell attól sem tartanod, hogy a gyereked napestig a gép előtt gubbaszt majd, hiszen a szervezők a játék előtt és után is szuper szabadidős programokkal foglalják el a gépezésben megfáradt srácokat.

Kapcsolódó cikkek

Kreatív játékok kisgyermekeknek

Kreatív játékok kisgyermekeknek

A kisgyermekeknek szánt kreatív játékok kiválóan ösztönzik gyermeke kreativitását.

Dajka OKJ tanfolyam

Vissza az óvodába?

Aki szereti a gyerkeket és szeretne pályát váltani, módosítani, remek alkalom a most induló dajka OKJ tanfolyam.

A gyerekruha vásárlás rejtelmei

A gyerekruha vásárlás rejtelmei

A gyermekruha vásárlás nem csak, hogy nem egyszerű, de sok esetben frusztráló tevékenység lehet.