LED profil - elmagyarázzuk, mit jelent

A LED szalagokról biztos, hogy már sokan hallottak, de a LED profilról nem biztos.
LED profil - mutatjuk, mit jelent, és hol kapható

A LED szalagokról biztos, hogy már sokan hallottak, de a LED profilról nem biztos. A LED szalagok különböző fényáramban, teljesítményben és szélességben kaphatók. Ezek a világítási eszközöket dekorációra, rejtett világítás kialakítására, funkcionális célra használják. A LED szalagok különböző színhőmérsékletben kaphatók. A leggyakrabban használt feszültség 12 V-os, de 24 V-os feszültségforrások is rendelkezésre állnak. A LED szalagok különböző fényszíneket bocsájthatnak ki: hideg fehér, meleg fehér, színváltós (RGB) vagy éppen napfény fehér. A LED szalagok kétféleképpen lehetnek lakásunk fénypontjai. Egyrészt maradhatnak rejtve, másrészt dekorációs elemként is szolgálhatnak. Ez utóbbi esetben szükség lehet úgynevezett LED profilokra, amelyek együttesen nagyon feldobják a lakás hangulatát és elegánssá is varázsolják azt.

A LED profilok és a LED szalagok hangulatot teremtenek

A LED profilok és LED szalagok együttesen teremtik meg a lakás hangulatát. Hiszen míg a LED szalag, különböző színű és erősségű fényt bocsájt ki, addig a LED profil növeli az esztétikai megjelenést. A LED profil a LED szalag üzemelés közbeni melegedésének hőelvezetését is biztosítja.

Bármilyen LED szalag beleragasztható a LED profilba

A LED profilok különböző szélességű LED szalagok (általában 8 és 10mm) fogadására alkalmasak.

Az alumínium profilokat lehet rögzíteni, például csavarozással, vagy különböző tartóelemekkel, amelyeket az egyes profilokkal együtt lehet megvásárolni. A LED szalagok ma már nagyobb fényerősséggel is bírhatnak, mint egy-egy lámpa, hiszen ezek a szalagok több méteresek és méterenként növelhető egy-egy lámpa teljesítménye, így akár még a LED szalaggal is érhetünk el olyan világosságot, fényt, a lakás egy-egy pontján, mint egy hagyományosabb lámpatesttel.

A LED profilokhoz, úgynevezett takarófedél is kapható, amelynek több szerepe is van. Egyrészt fizikai védelmet jelent a LED szalagok számára, valamint a fényt egységessé, homogénné is varázsolják. Ez függ attól, hogy milyen takarófedelet választunk. Ez lehet matt, opál vagy víztiszta. Ezek a fedelek a portól is védik a szalagokat.

A LED profiloknak is széles választéka kapható a Lumenet szaküzletében és webáruházában, legyen szó felületre szerelhető LED profilról, süllyeszthető LED profilról vagy éppen sarokba illeszthető LED profilról.

A felületre szerelhető LED profilok

A felületre szerelhető LED profilokat sík felületre lehetséges beszerelni, például bútorokra vagy falakra. Felületre szerelhető LED profilok: Slim, Surface 10, Smart 10, Smart 16, Wide 24, Linea 20 és Fix LED profil.

Süllyeszthető LED profilok

A süllyeszthető LED profilok felületekbe történő beilleszthetőséget tesznek lehetővé. A profil beépítése a felület előkészítését, bútorokba bemarást igényel. A süllyeszthető profilok peremmel rendelkeznek, melyek elfedik a nútvágáskor keletkező sorjákat, pontatlan marást. Süllyeszthető LED profilok: Groove 10, Deep 10, Linea-in 20 LED profil.

A sarokba illeszthető LED profilok

A sarokba illeszthető LED profilok a fal, vagy a bútorok sarkaiba illeszthetők be. Ezek a szalagok a fény irányítását is lehetővé teszik. A beszerelés 30 vagy 60 fokos szögben történik. Sarokba illeszthető LED profilok: Cabi12 és Corner 10 sarok LED profil.

A Lumenet webáruház széles választékot kínál LED profilokból is

A Lumenet szaküzletében és webáruházában ma már több mint 100000 professzionális termék érhető el azonnal, raktárról, szakértőktől. A közel 25000 raktáron lévő termékük bármelyikét, még a rendelés napján azonnal el tudják juttatni az ország több mint 60 Foxpost csomagautomatájába, másnap pedig a megrendelő otthonába. A szaküzletük, Budapesten, a Cziráki út 26-32 szám alatt található. Szakértelmüket és profizmusukat bizonyítja, hogy 2018-ban elnyerték az év internetes kereskedője címet.

Kapcsolódó cikkek