LED profil - elmagyarázzuk, mit jelent

A LED szalagokról biztos, hogy már sokan hallottak, de a LED profilról nem biztos.
LED profil - mutatjuk, mit jelent, és hol kapható

A LED szalagokról biztos, hogy már sokan hallottak, de a LED profilról nem biztos. A LED szalagok különböző fényáramban, teljesítményben és szélességben kaphatók. Ezek a világítási eszközöket dekorációra, rejtett világítás kialakítására, funkcionális célra használják. A LED szalagok különböző színhőmérsékletben kaphatók. A leggyakrabban használt feszültség 12 V-os, de 24 V-os feszültségforrások is rendelkezésre állnak. A LED szalagok különböző fényszíneket bocsájthatnak ki: hideg fehér, meleg fehér, színváltós (RGB) vagy éppen napfény fehér. A LED szalagok kétféleképpen lehetnek lakásunk fénypontjai. Egyrészt maradhatnak rejtve, másrészt dekorációs elemként is szolgálhatnak. Ez utóbbi esetben szükség lehet úgynevezett LED profilokra, amelyek együttesen nagyon feldobják a lakás hangulatát és elegánssá is varázsolják azt.

A LED profilok és a LED szalagok hangulatot teremtenek

A LED profilok és LED szalagok együttesen teremtik meg a lakás hangulatát. Hiszen míg a LED szalag, különböző színű és erősségű fényt bocsájt ki, addig a LED profil növeli az esztétikai megjelenést. A LED profil a LED szalag üzemelés közbeni melegedésének hőelvezetését is biztosítja.

Bármilyen LED szalag beleragasztható a LED profilba

A LED profilok különböző szélességű LED szalagok (általában 8 és 10mm) fogadására alkalmasak.

Az alumínium profilokat lehet rögzíteni, például csavarozással, vagy különböző tartóelemekkel, amelyeket az egyes profilokkal együtt lehet megvásárolni. A LED szalagok ma már nagyobb fényerősséggel is bírhatnak, mint egy-egy lámpa, hiszen ezek a szalagok több méteresek és méterenként növelhető egy-egy lámpa teljesítménye, így akár még a LED szalaggal is érhetünk el olyan világosságot, fényt, a lakás egy-egy pontján, mint egy hagyományosabb lámpatesttel.

A LED profilokhoz, úgynevezett takarófedél is kapható, amelynek több szerepe is van. Egyrészt fizikai védelmet jelent a LED szalagok számára, valamint a fényt egységessé, homogénné is varázsolják. Ez függ attól, hogy milyen takarófedelet választunk. Ez lehet matt, opál vagy víztiszta. Ezek a fedelek a portól is védik a szalagokat.

A LED profiloknak is széles választéka kapható a Lumenet szaküzletében és webáruházában, legyen szó felületre szerelhető LED profilról, süllyeszthető LED profilról vagy éppen sarokba illeszthető LED profilról.

A felületre szerelhető LED profilok

A felületre szerelhető LED profilokat sík felületre lehetséges beszerelni, például bútorokra vagy falakra. Felületre szerelhető LED profilok: Slim, Surface 10, Smart 10, Smart 16, Wide 24, Linea 20 és Fix LED profil.

Süllyeszthető LED profilok

A süllyeszthető LED profilok felületekbe történő beilleszthetőséget tesznek lehetővé. A profil beépítése a felület előkészítését, bútorokba bemarást igényel. A süllyeszthető profilok peremmel rendelkeznek, melyek elfedik a nútvágáskor keletkező sorjákat, pontatlan marást. Süllyeszthető LED profilok: Groove 10, Deep 10, Linea-in 20 LED profil.

A sarokba illeszthető LED profilok

A sarokba illeszthető LED profilok a fal, vagy a bútorok sarkaiba illeszthetők be. Ezek a szalagok a fény irányítását is lehetővé teszik. A beszerelés 30 vagy 60 fokos szögben történik. Sarokba illeszthető LED profilok: Cabi12 és Corner 10 sarok LED profil.

A Lumenet webáruház széles választékot kínál LED profilokból is

A Lumenet szaküzletében és webáruházában ma már több mint 100000 professzionális termék érhető el azonnal, raktárról, szakértőktől. A közel 25000 raktáron lévő termékük bármelyikét, még a rendelés napján azonnal el tudják juttatni az ország több mint 60 Foxpost csomagautomatájába, másnap pedig a megrendelő otthonába. A szaküzletük, Budapesten, a Cziráki út 26-32 szám alatt található. Szakértelmüket és profizmusukat bizonyítja, hogy 2018-ban elnyerték az év internetes kereskedője címet.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Az ezüstözött ékszereken jobb olyan tisztítóoldatot alkalmazni, amely nem tartalmaz alkoholt.

A célok világosak - nem sötét a világ (Vámosújfalu, látássérültek foglalkoztatása, Búzavirág Alapítvány)

A célok világosak - nem sötét a világ (Vámosújfalu, látássérültek foglalkoztatása, Búzavirág Alapítvány)

A napokban, egy barátomnál láttam meg, egy fűzfavesszőből készült kerítés elemet. Így kellett megtudnom, hogy Vámosújfaluban működik, több mint húsz esztendeje, Mo. első olyan intézménye, ahol látássérült fiatalok indulhatnak el az önálló élet felé.