Egy profi asztali körfűrész aranyat ér annak, aki fával dolgozik, akár hobbi szinten is!

Pontos, egyenes vágások, kényelmes használat és biztonságos munkavégzés. Így hangozna, ha röviden foglalnánk össze, hogy miért ér aranyat egy asztali körfűrész mindenkinek aki bármilyen szinten fával dolgozik. Nem véletlen, hogy az asztalosok és bútorkészítők alapszerszámai közé tartozik ez a gép.
Egy profi asztali körfűrész aranyat ér annak, aki fával dolgozik, akár hobbi szinten is!

Mi mindenre alkalmas egy asztali körfűrész?

Ha valaki fa megmunkálásával dolgozik akár hobbi, akár profi szinten, mindenképpen érdemes beszereznie egy asztali körfűrészt. Ennek segítségével ugyanis többé nem lesz gond az egyenes vágás a megfelelő helyen, sőt, a különböző vágás típusok sem okoznak fejfájást egy ilyen gép mellett. A keresztvágás és a hosszirányú vágás mellett az úgynevezett finomvágásra is adott a lehetőség, vagyis nem feltétlenül kell a szerszámmal teljesen átvágni az anyagot, ha arra van szükség. Emellett a negyvenöt fokot bezáró vonal vágása is megoldható a segítségével, sőt a merülővágás is elvégezhető vele, amennyiben a kezdő pozíció nem a munkadarab széle vagy eleje.

Milyen anyagok vágására alkalmas egy asztali körfűrész?

A fa mellett vágható e szerkezet segítségével furnér, MDF-lap, OSB lap, de akár műanyag vagy alumínium is. Utóbbi csak abban az esetben, ha rendelkezésre áll hozzá a megfelelő, speciális fűrészlap. Vagyis felhasználása igen sokoldalú, aminek a barkácsolás során is nagy hasznát veheted.

Milyen típusú asztal körfűrészt érdemes vásárolni?

Otthoni használatra bőven tökéletes a standard méret, amely egy 160mm-es körfűrészlappal ellátott körfűrészt jelent. Ez a szerkezet ipari méretekben nem feltétlenül állná meg a helyét, azonban a ház körül tökéletes a hobbi feladatok ellátására. Fontos tudni, hogy a választott fűrészlapok típusa is befolyásolja a munka gyorsaságát és precizitását. Így a kevés foggal rendelkező lapokkal gyorsan elvégezhető a munka, viszont kevésbé lesz egyenes az eredmény, míg a sűrűbb változatok esetén lassabb, de pontosabb munkavégzés érhető el. A gyári szetthez általában 24 fogú lap jár, amely bármely általános vágásra alkalmas. Vagyis amikor a kínálatot böngészed, azt tartsd szem előtt, hogy a gép elég erős legyen azokhoz a feladatokhoz, amelyeket rábíznál. Mindezt pedig csak fokozhatod az ideális fűrészlap kiválasztásával.

Kényelmes és biztonságos használat

Az asztalra rögzített körfűrésnek hála, egy stabil, megbízható munkafelület áll rendelkezésre, amely már alapból nagyon sokat tesz hozzá a kényelmes és biztonságos munkavégzéshez. Bár alapvetően egy nagyon veszélyes eszközről van szó, megfelelő odafigyelés és védőeszközök használata mellett egy minőségi termék gond nélkül használhatók akár otthon is, ha éppen a hobbidnak hódolsz a műhelyedben.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Hogyan kell tisztítani az ezüstözött ékszereket

Az ezüstözött ékszereken jobb olyan tisztítóoldatot alkalmazni, amely nem tartalmaz alkoholt.

Hasznos főzőeszközök születésnapi partikra

Hasznos főzőeszközök születésnapi partikra

A főzőeszközök kiváló ajándék születésnapi partikra, különösen akkor, ha a gyerekek is részt vesznek az ételkészítésben.

A célok világosak - nem sötét a világ (Vámosújfalu, látássérültek foglalkoztatása, Búzavirág Alapítvány)

A célok világosak - nem sötét a világ (Vámosújfalu, látássérültek foglalkoztatása, Búzavirág Alapítvány)

A napokban, egy barátomnál láttam meg, egy fűzfavesszőből készült kerítés elemet. Így kellett megtudnom, hogy Vámosújfaluban működik, több mint húsz esztendeje, Mo. első olyan intézménye, ahol látássérült fiatalok indulhatnak el az önálló élet felé.