Hogyan kell előkészíteni egy akváriumot

Egy akvárium felállítása viszonylag egyszerű folyamat.
Hogyan kell előkészíteni egy akváriumot

Az első lépés az, hogy meghatározzuk, milyen típusú akváriumot szeretnénk. Az akváriumoknak néhány különböző típusa létezik. A biológiai szűrő elengedhetetlen része a folyamatnak. Segít az ammóniát és a nitriteket a halak számára kevésbé káros anyagokká alakítani. Akvárium-specifikus bakteriális nitrit-eltávolító megoldásokat is vásárolhat.

Általában az akváriumokat olyan helyiségben érdemes elhelyezni, ahol nem változik sokat a hőmérséklet. Kerülje azt is, hogy az akváriumot olyan helyre helyezze, ahol állandóan nyílnak és csukódnak az ajtók. Emellett tartsa az akváriumot távol az állandóan villogó tévétől vagy számítógéptől, valamint a mozgó árnyékot vetítő világítástól. Az akváriumnak közel kell lennie egy lefolyóhoz és egy konnektorhoz is.

Ha az akvárium készen áll a halak befogadására, akkor állítsa be az egyéb berendezéseket, például a légszivattyúkat és a világítást. Ha sósvízi halakat tart, érdemes lehet egy fehérje-lehabosítót is hozzáadni. Ha ezek az alapvető szükségletek megvannak, akkor összpontosíthat a vonzó akvárium kialakításának kiválasztására. Ízlésétől és preferenciáitól függően természetes vagy tematikus akváriumot hozhat létre.

Mielőtt szubsztrátumot adna az akváriumához, alaposan át kell öblítenie a szubsztrátumot. Ezt megteheti kézzel vagy egy vödör hideg vízben. Ügyeljen arra, hogy alaposan öblítse át, hogy teljesen tiszta legyen. Ha az aljzat sok kavicsot tartalmaz, érdemes nagynyomású tömlővel alaposan átöblíteni.

A halak akváriumához díszeket és dekorációkat is vásárolhat. Győződjön meg azonban arról, hogy a díszek alkalmasak-e akváriumi használatra, mivel más díszek mérgezőek lehetnek a halak számára. Emellett már vásárolhat műanyag növényeket is. A legjobb azonban, ha néhány nap múlva élő növényeket vásárol.

Miután befejezte az akvárium felállítását, hozzáadhatja a halakat. Általában a legjobb, ha kis számú hallal kezd, és idővel több halat is hozzáadhat.

Az akvárium díszítése az Ön személyes ízlésétől függően változhat. Ezeket az elemeket megvásárolhatja a helyi állatkereskedésben, vagy elkészítheti saját maga. Győződjön meg azonban arról, hogy biztonságosak a halai számára, és alaposan öblítse ki őket, mielőtt beleteszi őket. Ne feledje, hogy a halak szeretik a búvóhelyeket, ezért olyan dekorációkat válasszon, amelyeken lyukak vannak, hogy a halak elrejtőzhessenek.

Szerző: Nagyonallatshop.hu

Kapcsolódó cikkek

Vajon káros is lehet a fürdőzés?

Vajon káros is lehet a fürdőzés?

Jótékony, de kifejezetten ártalmas hatásai is lehetnek a pancsolásnak.

Modern kandallók a minimalista lakberendezésben

Modern kandallók a minimalista lakberendezésben

A minimalista lakberendezési stílusra jellemző a tisztaság, az egyszerűség és a letisztultság.

Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

A fürdőszoba megtervezése nagy odafigyelést és körültekintést igényel.