Útmutató a tapéta felhelyezéséhez

Először is, tudd, hol akarsz kezdeni, amikor tapétázol egy falat.
Útmutató a tapéta felhelyezéséhez

A legtöbb szobában nincs négyzet vagy függőleges sarok, ezért a legjobb, ha egy rejtett falon kezded. A kezdéshez ceruzával, vagy vízmértékkel jelölj ki egy függőleges vonalat a falon. Ezután mérjed meg a fal magasságát. Vágjad az első tapétadarabot a magasságnak megfelelően.

Ha sima felületet szeretnél, először bélelőpapírt alkalmazz a falon. Ez biztosítja, hogy a kész termék simán feküdjön. Ezután vízmértékkel rajzolj egy függőleges vonalat a falra, ami segít meggyőződni arról, hogy az első tapétadarab egyenes lesz. A fal bélelése után elkezdheted a tapéta felhordását. Miután megbizonyosodtál arról, hogy a fal függőleges, kezdjed el felragasztani az új tapétát.

A tapétázás megkezdéséhez mérjed meg a szoba szélességét. Legalább néhány centiméterrel szélesebbnek kell lennie, mint az ágy szélessége. Emellett minden oldalon hagyjon két-három centiméteres szegélyt. Ha egyenetlen falra tapétázol, akkor egyenes szegélyt kell használnod. Egy függőleges vonalat kell húznod, hogy biztosítsd a vízszintességet.

Miután kimérted a helyiséget, készen állsz a tapéta felragasztására. Olyan helyen kell kezdened, amely nem okoz problémát. Ezután mérjed meg a fal hosszát és szélességét. Mindig ügyelj arra, hogy az ajtókeretek, szekrénykeretek és ablakok szélei is szerepeljenek benne. Mindenképpen mérjed le, hogy hol lehet átfedni, és mely területeken nem. Ha ezt megtetted, elkezdheted a tapéta felszerelését.

Ha készen állsz a kezdésre, fektesd ki a tapétát egy asztalra, és jelöld be, hol fogod levágni. Mielőtt az első csíkot felakasztanád, le kell mérned a többi csíkot. Ha a falak egyenetlenek, akkor néhány csíkot kell vágnod, hogy a fal szélei fedjék a tapétát. Ehhez ceruzával húzz egy vízszintes vonalat a fal tetején.

Miután kiválasztottál egy mintát, elkezdheted a tapéta kivágását. A falvágáshoz készíts egy függőleges vágást a fal közepén. Vágáskor ügyelj arra, hogy a sarokban éles gyűrődést hozzon létre.

A következő lépés a tapéta simítása. Ha a papír túlságosan egyenetlen, akkor buborékosnak fog tűnni. A tapéta elsimítása nagyon fontos lépés. A lehető legsimábbnak és a lehető leglaposabbnak kell lennie. Kerüljed a túl nagy nyomás kifejtését a papírra, mert akkor görbülni fog. Ha azonban a papír túl laza, akkor a végén csomósodhat. Miután kisimítottad a papírokat, máris áttérhetsz a következő lépésre, a tapéta felragasztására.

Kapcsolódó cikkek

Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezésekor?

A fürdőszoba megtervezése nagy odafigyelést és körültekintést igényel.

Útmutató a tapéta felhelyezéséhez

Útmutató a tapéta felhelyezéséhez

Tudd, hol akarsz kezdeni, amikor tapétázol egy falat.

Készülj fel a váratlan helyzetekre, köss biztosítást 2024-ben is!

Készülj fel a váratlan helyzetekre, köss biztosítást 2024-ben is!

Amikor már hosszú ideje minden rendben van körülöttünk, akarva-akaratlanul is eszünkbe jut, hogy meddig tart még.