Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

Kutatások igazolják, hogy a női vezetők által vezetett cégek pénzügyi helyzete sok esetben még jobb is lehet, mint azon cégeknél, amelyeket férfiak igazgatnak. Azok a cégek, ahol az igazgatóságban női tagok is vannak, lényegesen jobb pénzügyi teljesítményt mutatnak, mint azok a cégek, ahol a vezetők körében nincsenek női dolgozók. Amennyiben egy cégnek jobb a pénzügyi helyzete, úgy több munkalehetőségeket tud biztosítani, a cég termelékenyebbé válik és az adott cég magasabb szintű fejlődést is mutat, hiszen az innovációt is fontosnak tartja. A tanulmányok azt is leírták, hogy a női vezetők sokkal jobb kommunikációs és kapcsolatteremtő képességgel rendelkeznek, mint a férfi vezetők. És a nők sokkal jobban motiválják a dolgozókat a munkavégzésre. A cikkben 4 okot is felsorolunk, hogy miért is jó egy cég számára, ha egy nő ül a vezetői székben.
Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

1. A hatékony munkavégzést segítik

Egy cég akkor működik zökkenőmentesen, ha a cégen belül jó a részlegeken dolgozó emberek közötti kapcsolat, viszont ezt csak hatékonyan működő kommunikációs készségekkel és interperszonális kapcsolatokkal lehet elérni. Ahhoz, hogy a cég alkalmazottai és a cég részlegei között működjön a kommunikáció, a munkavállalók és a vezetőség közötti kommunikációnak is gördülékenynek kell lennie. A női vezetők nem csak a cégen belüli kapcsolatok kialakításában profik, hanem a cégen kívüli kommunikációt is magas szinten űzik, ami pedig a hatékony munkavégzést teszi lehetővé, ami pedig magasabb profitot is jelent a cégnek.

2. Csapatban is jobban teljesítenek

A nők sokkal együttműködőbbek, mint a férfiak. Nem csak az alkalmazottakkal, nem csak a felsőbb vezetéssel, hanem az üzletfelekkel is sokkal nyitottabbak, mint a férfiak és a kompromisszumkötés sem okoz számukra problémát. A férfiak gyakran túlértékelik a képességeiket, gyakran nem hallgatják meg az alkalmazottak javaslatait, míg a nők nyitottak minden új gondolatra és ötletre.

3. A nők pozitívabbak

A nők általában sokkal optimistábban látnak bizonyos helyzeteket, mint a férfiak. A női vezetők hajlamosak arra, hogy a dolgok jó oldalát nézzék. Az optimizmusuk nagyobb, ami több önbizalmat szül, márpedig aki hisz magában, a vezetői képességeiben, jobb döntéseket is hoz, ezzel a hozzáállással pedig sok üzleti partnert is bevonzanak, ami pedig a cég sikerét segíti elő.

4. A nők jobban alkalmazkodnak a változásokhoz

A női vezetőkkel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy sokkal rugalmasabbak, sokkal jobban képesek a változásokhoz alkalmazkodni és akár még képzéseken is részt vesznek, hiszen tudják, hogy a tudásuk, a szakmai képzés, akár a cég pénzügyi helyzetét is pozitív irányba változtathatja. A cég kedvezőbb pénzügyi helyzete viszont jobb gazdasági állapotot eredményez, és a cégnél nem csak a munkalehetőség lesz több, hanem a cég termelékenyebbé is válik, illetve a fejlődés, az innováció is jellemezni fogja az adott szervezetet.

Kapcsolódó cikkek

A pályakezdők álma és a valóság

A pályakezdők álma és a valóság

A pályakezdők néha szeretnek elrugaszkodni a valóságtól. Néha a vágyuk és a valóság nem egyezik.

Black Friday 2023 - csúcs lesz idén?

Black Friday 2023 - csúcs lesz idén?

Azok is nyitottabbak vásárolni, akik eredetileg nem is tervezték.

Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

Kutatások igazolják, hogy a nők sokkal hatékonyabban igazgatnak egy céget, egy vállalkozást, mint a férfivezetők.