Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

Kutatások igazolják, hogy a női vezetők által vezetett cégek pénzügyi helyzete sok esetben még jobb is lehet, mint azon cégeknél, amelyeket férfiak igazgatnak. Azok a cégek, ahol az igazgatóságban női tagok is vannak, lényegesen jobb pénzügyi teljesítményt mutatnak, mint azok a cégek, ahol a vezetők körében nincsenek női dolgozók. Amennyiben egy cégnek jobb a pénzügyi helyzete, úgy több munkalehetőségeket tud biztosítani, a cég termelékenyebbé válik és az adott cég magasabb szintű fejlődést is mutat, hiszen az innovációt is fontosnak tartja. A tanulmányok azt is leírták, hogy a női vezetők sokkal jobb kommunikációs és kapcsolatteremtő képességgel rendelkeznek, mint a férfi vezetők. És a nők sokkal jobban motiválják a dolgozókat a munkavégzésre. A cikkben 4 okot is felsorolunk, hogy miért is jó egy cég számára, ha egy nő ül a vezetői székben.
Nők a vezetői székben. Miért előnyös a cégek számára?

1. A hatékony munkavégzést segítik

Egy cég akkor működik zökkenőmentesen, ha a cégen belül jó a részlegeken dolgozó emberek közötti kapcsolat, viszont ezt csak hatékonyan működő kommunikációs készségekkel és interperszonális kapcsolatokkal lehet elérni. Ahhoz, hogy a cég alkalmazottai és a cég részlegei között működjön a kommunikáció, a munkavállalók és a vezetőség közötti kommunikációnak is gördülékenynek kell lennie. A női vezetők nem csak a cégen belüli kapcsolatok kialakításában profik, hanem a cégen kívüli kommunikációt is magas szinten űzik, ami pedig a hatékony munkavégzést teszi lehetővé, ami pedig magasabb profitot is jelent a cégnek.

2. Csapatban is jobban teljesítenek

A nők sokkal együttműködőbbek, mint a férfiak. Nem csak az alkalmazottakkal, nem csak a felsőbb vezetéssel, hanem az üzletfelekkel is sokkal nyitottabbak, mint a férfiak és a kompromisszumkötés sem okoz számukra problémát. A férfiak gyakran túlértékelik a képességeiket, gyakran nem hallgatják meg az alkalmazottak javaslatait, míg a nők nyitottak minden új gondolatra és ötletre.

3. A nők pozitívabbak

A nők általában sokkal optimistábban látnak bizonyos helyzeteket, mint a férfiak. A női vezetők hajlamosak arra, hogy a dolgok jó oldalát nézzék. Az optimizmusuk nagyobb, ami több önbizalmat szül, márpedig aki hisz magában, a vezetői képességeiben, jobb döntéseket is hoz, ezzel a hozzáállással pedig sok üzleti partnert is bevonzanak, ami pedig a cég sikerét segíti elő.

4. A nők jobban alkalmazkodnak a változásokhoz

A női vezetőkkel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy sokkal rugalmasabbak, sokkal jobban képesek a változásokhoz alkalmazkodni és akár még képzéseken is részt vesznek, hiszen tudják, hogy a tudásuk, a szakmai képzés, akár a cég pénzügyi helyzetét is pozitív irányba változtathatja. A cég kedvezőbb pénzügyi helyzete viszont jobb gazdasági állapotot eredményez, és a cégnél nem csak a munkalehetőség lesz több, hanem a cég termelékenyebbé is válik, illetve a fejlődés, az innováció is jellemezni fogja az adott szervezetet.

Kapcsolódó cikkek

Milyen előnyei vannak egy használt laptopnak?

Milyen előnyei vannak egy használt laptopnak?

Az új akkumulátorok laptopokhoz többfélék lehetnek, de az után gyártott változatok ára kedvezőbb! A felújított, használt laptopok ismét garanciásak!

Így keresnek Magyarországon ingatlan témában

Így keresnek Magyarországon ingatlan témában

Egy hazai SEO ügynökség arra vállalkozott, több szektorban utánajár, milyen kulcsszavakra keresünk a legtöbbet, és melyek a leghitelesebb weboldalak. Mutatjuk az ingatlan szektor eredményeit.

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben - MTV EMA 2020

Így nyomta David Guetta a Széchenyi fürdőben (videó!)

Nézők nélkül, de gyönyörű felvételek készültek.