A leggyakoribb sminkhibák, amelyek tönkreteszik a természetes hatást

A természetes hatású smink igazán szép, hétköznapokra tökéletesen megfelelő viselet, mely nem vonja el a figyelmet a lényegről, ugyanakkor diszkréten hangsúlyozhatjuk vele arcunk előnyös adottságait.
A leggyakoribb sminkhibák, amelyek tönkreteszik a természetes hatást

A sminkelés során könnyű elkövetni olyan hibákat, amelyek miatt a végeredmény korántsem lesz olyan természetes, mint amit szeretnénk. Hogy ez ne fordulhasson elő veled, olvasd el cikkünket, melyben a leggyakoribb hibákat mutatjuk be a Browse.hu és a Created.hu szerkesztőinek segítségével!

Nem készíted elő az arcbőrt

A tartós és szép, természetes hatású smink feltétele a megfelelően ápolt és előkészített arcbőr. Azért, hogy ezt biztosítsd, nem szabad megfeledkezned a bőr hidratálásáról, valamint a primerről sem, mely a smink alapjául fog szolgálni.

Túl sok matt terméket használsz

Ha zsírosabb, olajosabb a bőröd, akkor a púder, akár még jó megoldás is lehet, azonban, ha túl sok matt terméket használsz, a hatás természetellenes lesz és a bőröd is öregebbnek látszik majd. Azért, hogy ezt elkerüld, érdemes matt alapozó helyett, fényesebb hatású, hidratáló alapozót használnod.

Jó megoldást jelentenek a BB krémek és a színezett hidratálókrémek is, a púdert csak a problémás helyeken alkalmazd. Porállagú pirosító és bronzosító helyett szintén érdemes krémállagú terméket választanod, mely garantálja a természetes, üde hatást.

Túlságosan hangsúlyos szemsminket készítesz

Már-már közhely, de igaz, hogy a szem a lélek tükre, így nem véletlenül próbáljuk a sminkelés során is a szemeinket hangsúlyozni. Gyönyörű hatást érhetsz el egy erősebb szemsminkkel is, azonban, ha a természetességre törekszel, akkor érdemes lágyabb árnyalatokban gondolkodnod. Ha szeretnéd a szemeidet kontúrozni, ehhez is inkább barnás árnyalatokat válassz.

Túl sok szempillaspirált használsz

Ha elkészültél a tökéletes és egyben természetes hatású szemsminkkel, befejezésként jöhet a szempillaspirál. Egy jó minőségű szempillaspirál segítségével úgy hangsúlyozhatod ki a pilláid, hogy közben a hatás is természetes marad. Ehhez érdemes szempilla hosszító spirált használni, vastagító szempillaspirál helyett.

Nem használsz pirosítót

Az elmúlt néhány évben ismét egyre népszerűbbé vált a pirosító, melyet rengetegféle árnyalatban megtalálsz a drogériák polcain. A természetes hatású smink sem nélkülözheti a pirosítót, mely megfiatalítja, üdébbé és bájosabbá változtatja az arcot. A természetes hatás érdekében fontos, hogy a bőrszínedhez tökéletesen passzoló pirosítót válassz!

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

Liposzómás C-vitamin

Fiatalítsd a bőröd liposzómás C-vitaminnal

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely a bőr fiatalításában is aktívan részt vesz.

A pasifogás művészete!

Amerikai kutatás: nemzetközi tudás a tudományos pasizáshoz

Ma már a pasizásnak is van tudománya. A cikkben bemutatjuk, hogyan is kell pasizni.