A Hévízi-tó, mint népszerű üdülőközpont

A Zala megyében található Hévíz Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava. Hazánk legismertebb gyógyturisztikai központja számos lehetőséget kínál a gyógyulni és a pihenni vágyó vendégeknek is.
A Hévízi-tó - Európa legkedveltebb gyógytava

A Zala megyében található Hévíz Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava. Hazánk legismertebb gyógyturisztikai központja számos lehetőséget kínál a gyógyulni és a pihenni vágyó vendégeknek is. Kelet-európai viszonylatban Hévíz népszerű fürdővárossá nőtte ki magát. A több, mint 4 hektárt körbeölelő tőzegmedrű tó, nagyjából 22 ezer évvel ezelőtt alakult ki, egyidőben a Balaton medrével.

A rómaiak korában is ismert tóról elsőként, csak az 1300-as évekből maradt fent írásos emlék, a 18. században pedig, Festetics György volt az, aki a tó köré egy fürdőházat építtetett. A Hévízi-tó fürdőközpontja innentől datálható.

A gyógyforrásként fenntartott üdülőterület, kiemelkedő a vízben csoportosuló egészségügyi panaszokra megoldást jelentő összetevőkkel és antioxidánsokkal. A víznek magas kálcium - és magnéziumtartalma van, de a radon-és a kéntartalma is jelentős. Ezek együttesen képesek enyhíteni a reumás és mozgásszervi panaszokkal küzdők nehézségeit és hosszútávon felgyorsítja a fizikoterápiák által végzett kezelések sikerességét.

A tóvíz közvetlen környezetében számos turisztikai célpont is található, amelyek a szárazföldi, könnyed túrázást is lehetővé teszik. A Schulhoff Vilmos sétány mindössze néhány méterre található a fürdőtől, a park tele van szép, szezonális növényekkel és virágokkal, kellemes árnyékos sétát lehet tenni a délutáni fürdőzés előtt, miközben a természetközeli nyugodtságot kapjuk a város belsejében. A művészetpárti látogatóknak a Fontana Filmszínház vagy a Keszthelyen lévő Festetics-kastély is remek célpont lehet.

A tótól nagyjából 200 m-re kap helyet a Hotel Palace**** szálloda is, amely a közelsége miatt a mozgáskorlátozottak és az idősebbek számára nagy könnyebbséget jelenthet. A hotel egész évben akciókkal várja a vendégeit, a hely állatbarát és a kisgyermekek tartózkodásáért például, 6 éves korig nem is kell fizetni. A Hotel Palace**** -ban kapott helyet a Carat szépségszalon is, ahol a Hévízi-tó kínálta gyógyító erőt egészítik ki különféle gyógyterápiás kezelésekkel, maszázsokkal, elektro- és hidroterápiákkal.

Friss hévízi termál hírek itt.

Kapcsolódó cikkek

Saliris Resort Spa Hotel - egerszalóki wellness hétvége

Wellness hétvége Egerszalókon

Egerszalók nagyon szép hely, felüdülés itt pihenni.

Bulgária - tippek a nyaraláshoz

Bulgária

Bulgária az egyik legszebb a hely a világon. A cikkben Bulgáriáról olvashatsz kicsit részletesebben.

Beloiannisz, a görög község Magyarországon

Beloiannisz - a görög község Magyarországon

Görög ortodox templom is található itt, ami a Szent Demeter, Szent Konstantin és Szent Heléna névre hallgat.