Tökéletes kirándulóhely: Vadálló-kövek

Magyarország igen kedvező ország azok számára, akik szeretnek az erdőben sétállni, kirándulni illetve túrázni. Számos hely ad ugyanis itt lehetőséget az effajta kikapcsolódásokhoz, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt. Az egyik ilyen kiváló kirándulóhely a Vadálló-kövek.
Vadálló-kövek: egy tökéletes helyszín a túrázáshoz

A Vadálló-kövek a Visegrádi-hegységben található vulkanikus kőzetek hétköznapi elnevezése.

Komárom-Esztergom megye szélén, Dömös külterületén található egy turistaút, melyet követve először a Szentfa-kápolnáig jutunk, onnan pedig dönthetünk, hogy a Rám-szakadék, vagy a Vadálló-kövek felé vesszük az irányt.

Ha a Vadálló-köveket választjuk, számítanunk kell arra, hogy nem ez lesz a legegyszerűbb útvonal. A legszerencsésebb, ha kellőképpen felkészülünk, és túrabakancsban érkezünk, de a kevésbé rutinos túrázók egyszerűbb tornacipőben is elindulhatnak, így sem lehetetlen eljutni a sziklákig.

Eltévedni sem lehet, hiszen a Szentfa-kápolnánál (ami egyébként egy pihenőhely,itt bográcsozási lehetőség és egy természetes forrás is található) egyértelmű jelzések mutatják a további útvonalakat, és a fákra festett piros háromszögeket követve, egy-másfél óra lassú felfelé gyaloglás után el is érkezünk a Vadálló-kövekhez. Itt a sziklákra felmászva csodálatos kilátás nyílik az erdőkre és hegyekre, érdemes egy kicsit lepihenni és csak figyelni a természetet.

Innen egyébként tovább visz az út, és a végcél a Prédikálószék, ami hazánk egyik legszebb kilátója, hiszen csodás panoráma nyílik a Dunakanyarra.

Érdemes tehát egy szép tavaszi, vagy nyári napon elindulni, hiszen egészségünknek is jót tesz a túra, és olyan helyeket láthatunk kis országunkból, amelyekre egyébként a mindennapokban nincs lehetőségünk.

Kapcsolódó cikkek

Nyaralás Tapolcán - Tapolca látnivalói - tapolcai programok

Tapolca

Mivel közel van, akár a Balaton fővárosa is lehetne.