Athén és a közeli szigetek

Athénba már lassan beköszönt a nyár, a közeli szigetek strandjain már májustól fürödhető a tenger. Szeretnénk figyelmedbe ajánlani ezt az úti célt, és bemutatni a görög főváros közelében lévő kis szigeteket, amelyeket nálunk kevésbé ismernek.
Budapest Airport - Athén és a közeli szigetek

6 ok, amiért látnod kell Athént

Már tavasszal is a kellemes nyárba csöppenhetsz, ha elrepülsz Athénba. A közismert antik kincsek mellett finom falatok, nyüzsgő éjszakai élet és érintetlen partok várnak a görög fővárosban és környékén.

  1. Tavasszal is nyár Athénban

Ha szeretnél biztosra menni az időjárást illetően, akkor Athénban nem fogsz csalódni. A görög fővárosba már áprilistól nyári meleg fogad, sőt májustól a tenger is fürödhető. Mindemellett a nyári főszezon előtt ilyenkor még kevésbé zsúfoltak a látnivalók és a strandok. A 20 fok feletti hőmérsékletben a városnézés, az esti buli és a napközbeni kirándulások, strandolások is sokkal kellemesebbek.

  1. Két óra alatt Európa bölcsőjében

Budapestről Athén csupán két órányi repülőútra fekszik, így akár egy hosszú hétvégébe is belefér megannyi program. Szenteljünk egy napot az Akropolisznak és a régészeti múzeumnak, majd este merüljünk el a Plaka vagy a Psiri negyed nyüzsgő hangulatában. Autentikus kávézók, bárok és diszkók várnak mindenkire, a szórakozásból nem maradhat ki a menő DJ-k által fémjelzett GazArte és a Technopolis sem.

  1. Érintetlen szigetek

Az Athén körüli szigetek különleges élményt nyújtanak színes házacskáikkal, érintetlen partszakaszaikkal, ráadásul ezt a mesevilágot többnyire csak a helyiek ismerik, így nem kell tartani a turistaáradattól sem. Az athéni kikötőből a hajóközlekedés folyamatos, pár euróért bárhova vehetünk jegyet, így akár naponta többször is ingázhatunk a város és a kis szigetek között. Poros, Paxos és Hydra ma a legtrendibb nyaralóhelyeknek számítanak, nincs autóközlekedés, de kényelmesen bejárhatók kerékpárral vagy éppen lóval és szamárral.

  1. Pár perc alatt a türkizkék habokban

A legközelebbi sziget, Aegina csak pár percnyi hajóútra van az athéni kikötőtől. Csodás türkiz színű vízzel, lassan mélyülő homokos strandokkal és sziklás öblökkel várja a fővárosból érkezőket. Strandolás közben ne hagyjuk ki a sziget legfőbb csemegéinek számító, helyben termelt fügét és pisztáciát. Ha szeretnénk felfedezni Aegina kalandos történelmét is, akkor irány a szigettel azonos nevű főváros, látnivalók: Aphia templom, Pink torony és Paleachora (ami a Mystras szentélyének helyi változata).

  1. A legszebb szelfi Dél-Európában

Bár a legtöbben az Akropoliszról fényképezik a várost, a legszebb fotókat a Mount Lycabettus zöldellő fái közül készíthetjük, az Athén fölé magasodó hegyről ugyanis gyönyörű a kilátás. Ha szeretnénk a fehér házakkal teli várost egy csodás szelfin, akkor irány a hegy. Nem kell félni a hegymászástól, pár euróért a helyi siklón is felmehetünk.

  1. Görög csemegék a tányéron

Athénban minden éhes utazó megtalálja a számítását: a mindenki által ismert gírosz, muszaka, szuvlaki trión túl érdemes a tenger gyümölcseit is megkóstolni, például a Michelin csillagos Varoulkoban. A bundában sült tintahal, a paradicsomos oktapodi (azaz polip) és a pácolt grill szkífiasz (kardhal) utánozhatatlanul finom. Az étteremválasztás során nagyot nem tévedhetünk, a Michelin guide például 20 athéni éttermet ajánl a gasztrománoknak.

Athéni szállások itt foglalhatók!

Kapcsolódó cikkek

Saliris Resort Spa Hotel - egerszalóki wellness hétvége

Wellness hétvége Egerszalókon

Egerszalók nagyon szép hely, felüdülés itt pihenni.

Bulgária - tippek a nyaraláshoz

Bulgária

Bulgária az egyik legszebb a hely a világon. A cikkben Bulgáriáról olvashatsz kicsit részletesebben.

Beloiannisz, a görög község Magyarországon

Beloiannisz - a görög község Magyarországon

Görög ortodox templom is található itt, ami a Szent Demeter, Szent Konstantin és Szent Heléna névre hallgat.