Vakációznál egyet a téli időszakban? Akkor vegyél egy jegyet és irány Tenerife! Fedezd fel az örök tavasz szigetét a hideg hónapokban!

Vakációznál egyet a téli időszakban? Akkor vegyél egy jegyet és irány Tenerife! Fedezd fel az örök tavasz szigetét a hideg hónapokban!
Vakációznál egyet a téli időszakban? Akkor vegyél egy jegyet és irány Tenerife! Fedezd fel az örök tavasz szigetét a hideg hónapokban!

Amikor családként indultok útnak, akkor bizony alaposan meg kell fontolni a célpontot. Ilyenkor ugyanis egy időre minden egyéb a háttérbe szorul és az a fontos, hogy a gyermek is jól érezze magát. Nem érdemes tehát túlzottan frekventált és hangos tengerparti helyszínt választani, hiszen ott biztosan nem pihenitek ki magatokat. Van azonban egy olyan helyszín, ami nincsen túl messze, ha valaki szeretne kikapcsolódni.

Óceánpart az egész család számára

Amikor egy babával egyik pillanatról a másikra egy élénk és kíváncsiskodó gyerek lesz, akkor nagyon nem mindegy, hogy hol nyaraltok vagy teleltek. Egy kellemes óceánparti pihenés azonban mindenkit lenyűgözhet, hiszen számos csodát rejt magában. Ilyen Tenerife is, ahol bőven van látnivaló, hiszen a szigeten több állatkert és csúszdapark is található.

A tenerifei üdülés egész évben megéri, ugyanis itt szinte mindig napsütéses idő van. Mivel egy gyerkőccel nem könnyű eltölteni az időt egy ismeretlen helyen, így érdemes olyan helyszínt választani, ahol senki sem unatkozik. Ha tehát nyaralni indultok, akkor vegyétek figyelembe azt is, hogy mennyire aktív a helyszín.

Karneváli időszak Tenerifén

Ha szeretnétek például megmutatni a kicsiknek a világ egyik legnagyobb karneválját, akkor sem kell messzire utaznotok. A sziget legtöbb régiója minden évben megrendezi a saját eseményét, de a leglátványosabb mégis a Santa Cruz-i karnevál, amelyet minden februárban, a fővárosban tartanak meg. Érdemes tehát a téli időszak végén elutazni ide, ahol több héten keresztül utcabálokon és felvonulásokon vehettek részt. Legyen szó koncertekről, tűzijátékokról, esetleg szépségversenyekről, bár sokan érkeznek ide, a tömeg mégse akkora, hogy a gyerkőc ne élvezhetné.

A karnevál fénypontja a fő felvonulás, amelyet napközben csodálhattok meg. Mindenképpen érdemes személyesen ellátogatni ide, hiszen a tematikus kocsik a város főutcáján vonulnak végig, amin figyelemre méltó jelmezben láthatóak a helyi lakosok.

Séta a történelmi utcákon

Nagyobb gyerekekkel érdekes lehet Tenerifén a La Laguna felfedezése, amely az UNESCO világörökség részét képezi. Kihagyhatatlan program, hiszen bővelkedik látnivalókban és tennivalókban egyaránt. A pasztell színű házakkal szegélyezett régebbi, macskaköves utcák már önmagukban remek hangulatot teremtenek, azonban emellé tartozik a helyi alkotásokat áruló borozók és a kézzel készített ajándékokat áruló boltok.

Ha pedig még múzeumba is ellátogatnátok, akkor látogassatok el az interaktív kiállítást tartalmazó helyszínekre, hiszen ezek szintén érdekesek lehetnek a család számára. La Laguna egy varázslatos hely, ahol érdemes legalább egy napot eltölteni, ha Tenerifén nyaraltok.

Összegezve

Attól függően tehát, hogy mekkora a gyerkőc, nem mindegy, hogy milyen desztinációt választotok nyaralás céljából. Tenerife például pontosan egy olyan helyszín, amit mindenkinek érdemes felfedezni, hiszen már kisebb gyermekkel is bőven van mit nézni az “örök tavasz” szigetén.

Tenerifei szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Dominikai hotelek - egzotikus nyaralás 2023

Dominika

Érdemes bakancslistára tenni.

Irány Madrid!

Madrid

Amennyiben spanyol kalandokra vágysz, akkor irány, Madrid!

Magyar kastélyok

Magyar kastélyok, melyeket érdemes megcsodálni

Hazánkban rengeteg szépséges kastély található, amelyeket érdemes megnézni.