Miért érdemes elektromos fűtésre váltani?

Érdemes egyáltalán?
Miért érdemes elektromos fűtésre váltani?

Ameddig tartott, szinte végeláthatatlannak tűnt a tikkasztó nyári hőség, amire mindenki a saját módján igyekezett minél gyorsabban megoldást találni. Ennek testet öltött formái a légkondicionáló és ventilátor, de a törölközőbe csavart jégakku ölelgetése sem teljesen életidegen jelenség. Néhány héttel később viszont a testünket próbáljuk különféle rétegbe burkolni, lehetőség szerint minél többe, minél vastagabba. Talán nem ismeretlen jelenség senkinek, hogy ha megoldható, próbáljuk minél tovább húzni a fűtés beindítását. Ez tényleg jól van így?

Korszerűsítsünk!

A környezetvédelem és a kényelem nem fér meg egymás mellett – gondolják sokan. Némileg azonban más szemszögből nézve láthatjuk, a szemléletünkkel van a baj, közel sem összeférhetetlenségről van szó. Ma már léteznek, sőt elérhetőek olyan megújuló energiaforrások, amikkel biztosíthatjuk a számunkra szükséges energiát, anélkül, hogy a fosszilis energiaforrásokat kimerítenénk. És bár ez remekül hangzik, sokak számára kevéssé meggyőző olyankor, amikor gázzal fűteni olcsóbb, az elektromos fűtés pedig megfizethetetlen. De tényleg megfizethetetlen lenne? Korántsem, sőt!

Az elektromos fűtés több változata is elérhető a magyar piacon is, de mielőtt erre kitérnénk, fontos tudnunk, hogy ezek telepítése jóval kisebb kiadással jár, mint a megszokott gázfűtéses társaiké. Az elektromos fűtés hosszú távon kiszolgálja gazdáját, és nem kell azzal sem számolni, hogy hogy elvesztegetnénk a pénzünket, hiszen maradéktalanul felhasználja, hőenergiává alakítja a forrást ez a rendszer. Egység szinten valóban drágának számít, de összességében, valamint a hatékonyság szempontjából máris más a helyzet.

Az elektromos fűtés tehát korszerűsítéskor, de építkezéskor is jó választás. Fontos a szigetelés kérdése, mielőtt belevágnánk, ahogy az sem mindegy, mekkora helyiséget szeretnénk fűteni ezen a módon. Használható kiegészítő fűtésként például a fűtőszőnyeg, de akár az egész otthonunk komfortját is biztosíthatja a harmadik generációs fűtőfólia. A napelemekkel működtetett elektromos fűtés a kiadásokat minimalizálja, emellett egy korszerű, tiszta és megbízható fűtési megoldást kínál a mindennapokra.

Kapcsolódó cikkek

Napelem a háztetőn

Napelemes kávéház nyílt

A Café Luterio egy Okinawában nyílt kávéház, amely a napból nyeri az energiát.

Napelem - a naperőművek előnyei

Napelem - a naperőművek előnyei

Bár az otthoni naperőmű építése jelentős befektetés a családi életben, az átlagos várható hozam most 7 és 10 év között lehet, és a rendszer legalább 25-30 évig is működhet.

3 tipp a veteményeskert kialakításához

3 tipp a veteményeskert kialakításához

Így lehet magaságyast létrehozni.