Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban

Lezárult az EFOP 1.2.9-17-2017-00076 projekt.
Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban

2021.06.29-én lezárult az EFOP-1.2.9-17-2017-00076 azonosítószámú, „Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban” elnevezésű projekt fő célja a gyermekek és családok segítése, illetve a nők támogatása. A nőket abban segíti, hogy a munkájukat és a családi életüket képesek legyenek hatékonyabban összeegyeztetni. A Nagyorosziban működő Család és KarrierPONT tanácsadást és egyéni mentorálást nyújt, ingyenes gyermekfelügyeletet, gyermektábort, nyelvi képzést és munkaerő-közvetítést biztosít.

A projekt keretein belül számos rendezvény valósult meg. 6 alkalommal Nyugat-Nógrádi foglalkoztatási kerekasztalt, 12 alkalmas tréningsorozatot, 3 alkalommal konferenciát, illetve 3 alkalommal „Nők Utcája” rendezvényt tartott a Nagyoroszi Család és KarrierPONT, illetve konzorciumi partnerei.

A foglalkozási kerekasztal azt a célt szolgálta, hogy a projektszervezetek, a partnerek és a helyi munkaadók együttesen megtárgyalják a problémákat, amelyeket ismernek, és azokra megoldást találjanak együttesen. Természetesen emellett hozzájárult a rendezvény ahhoz, hogy szorosabb és közvetlenebb kapcsolat jöhessen létre a résztvevők között, így megkönnyítve a közös munkát és növelve a sikerességet.

A tréningeknek köszönhetően ismeretet szerezhettek az érdeklődők az alternatív gyermekellátásról, az életvezetésről és a személyiség fejlesztésről, illetve kulturális programokon is klubfoglalkozásokon vehettek részt többek között.A konferenciák megrendezésénél szintén a nők és a gyermekek voltak a főszereplők. A középpontban a nők szerepe és a vidéki élet lehetőségei és a családbarát megoldások álltak (családbarát iskolarendszer, családbarát épületek, családbarát települések fejlesztése).

A „Nők utcája” elnevezésű nagyrendezvény munkáltatói fórum és állásbörze volt. Ez elősegítette, hogy a munkát keresők és a munkaadók egymásra találhassanak, illetve tanácsadás is folyt a helyszínen.

Az említett programok közösségi élményszerzések és készségfejlesztésen keresztül segítették a projekt céljainak elérését. Ezeken kívül pedig kiadványok is készültek és a projekt hozzájárult az ismert jó gyakorlatok terjesztéséhez is.

Kapcsolódó cikkek

Milyen egy hagyományos eljegyzés?

Milyen egy hagyományos eljegyzés?

Nem vagy tisztában azzal, hogy milyen egy hagyományos esküvő? Akkor tarts velünk, ebben a cikkben választ adunk minden kérdésedre!

Kalocsai Család és KarrierPONT

Kalocsai Család és KarrierPONT

2021 februárjában fejeződött be a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Női Unió és az Együtt Európáért Alapítványból álló konzorcium által elnyert Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű projektje.