Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban

Lezárult az EFOP 1.2.9-17-2017-00076 projekt.
Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban

2021.06.29-én lezárult az EFOP-1.2.9-17-2017-00076 azonosítószámú, „Hagyományok útján – Palóc Család és KarrierPONT Nyugat-Nógrádban” elnevezésű projekt fő célja a gyermekek és családok segítése, illetve a nők támogatása. A nőket abban segíti, hogy a munkájukat és a családi életüket képesek legyenek hatékonyabban összeegyeztetni. A Nagyorosziban működő Család és KarrierPONT tanácsadást és egyéni mentorálást nyújt, ingyenes gyermekfelügyeletet, gyermektábort, nyelvi képzést és munkaerő-közvetítést biztosít.

A projekt keretein belül számos rendezvény valósult meg. 6 alkalommal Nyugat-Nógrádi foglalkoztatási kerekasztalt, 12 alkalmas tréningsorozatot, 3 alkalommal konferenciát, illetve 3 alkalommal „Nők Utcája” rendezvényt tartott a Nagyoroszi Család és KarrierPONT, illetve konzorciumi partnerei.

A foglalkozási kerekasztal azt a célt szolgálta, hogy a projektszervezetek, a partnerek és a helyi munkaadók együttesen megtárgyalják a problémákat, amelyeket ismernek, és azokra megoldást találjanak együttesen. Természetesen emellett hozzájárult a rendezvény ahhoz, hogy szorosabb és közvetlenebb kapcsolat jöhessen létre a résztvevők között, így megkönnyítve a közös munkát és növelve a sikerességet.

A tréningeknek köszönhetően ismeretet szerezhettek az érdeklődők az alternatív gyermekellátásról, az életvezetésről és a személyiség fejlesztésről, illetve kulturális programokon is klubfoglalkozásokon vehettek részt többek között.A konferenciák megrendezésénél szintén a nők és a gyermekek voltak a főszereplők. A középpontban a nők szerepe és a vidéki élet lehetőségei és a családbarát megoldások álltak (családbarát iskolarendszer, családbarát épületek, családbarát települések fejlesztése).

A „Nők utcája” elnevezésű nagyrendezvény munkáltatói fórum és állásbörze volt. Ez elősegítette, hogy a munkát keresők és a munkaadók egymásra találhassanak, illetve tanácsadás is folyt a helyszínen.

Az említett programok közösségi élményszerzések és készségfejlesztésen keresztül segítették a projekt céljainak elérését. Ezeken kívül pedig kiadványok is készültek és a projekt hozzájárult az ismert jó gyakorlatok terjesztéséhez is.

Kapcsolódó cikkek

Íme 8 érdekes eljegyzési hagyomány a világ minden tájáról

Íme 8 érdekes eljegyzési hagyomány a világ minden tájáról

Tervezed, hogy megkéred párod kezét? Ismerkedsz a webáruházak gyűrű kínálatával? Kapcsolódj ki ezzel a 8 érdekes eljegyzési hagyománnyal!

Kalocsai Család és KarrierPONT

Kalocsai Család és KarrierPONT

2021 februárjában fejeződött be a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Női Unió és az Együtt Európáért Alapítványból álló konzorcium által elnyert Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű projektje.