Kalocsai Család és KarrierPONT

2021 februárjában fejeződött be a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Női Unió és az Együtt Európáért Alapítványból álló konzorcium által elnyert Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű projektje.
Kalocsai Család és KarrierPONT

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00088. sz. Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű pályázat legfőbb célja a hároméves projektidőszak alatt egy olyan térségi Család és KarrierPONT kialakítása, amely komplex szolgáltatásrendszerével és széleskörű együttműködési hálózatával valódi segítséget jelentsen a térség aktív korú (elsősorban nők) lakosságának a munkapiacon való érvényesüléshez, munkapiaci megmaradáshoz úgy, hogy mindezt a családi értékek és a helyi hagyományok előtérbe helyezésével teszi.

A projekt során kerekasztal beszélgetések alkalmával többek között az önkormányzatok képviselői, szakemberek és a Család és KarrierPONT munkatársai vitatták meg a női munkavállalás és a családbarát munkahelyek kialakításának nehézségeit. A Vidéki Nők Napja elnevezésű rendezvénysorozaton, ahol a témában releváns vezetők, szervezetek osztották meg jó gyakorlataikat, tárták fel a munkájuk során tapasztalt problémákat, összesen több, mint 400 fő vett részt. Az Összefogás a Gyermek és Családbarát Magyarországért Műhely kihelyezett konferenciája és foglalkozássorozata a helyi igényekkel egyeztetve valósult meg, több, mint 100 fő részvételével. A nagyrendezvények mellett kiscsoportos tréningeken vehettek részt az érdeklődők, illetve aki igényelte, egyéni tanácsadást is kapott, akár lelki támogatás, akár munkába állás terén.

Részben a vírushelyzetnek, részben az online világ térhódítása miatt a digitális térben is valósultak meg rendezvények. A Család és KarrierPONT honlapján a hírek és érdekességek mellett egy e-learning anyagot is elsajátíthatnak az érdeklődők a család és a személyi fejlődés témakörében. A projekt során több kiadvány és kisfilm is készült, ezzel is biztosítva a széleskörű disszeminációt.

A projektről bővebb információt a http://karrierpont.kalokultura.hu oldalon olvashatnak

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00088 Kalocsai Család és KarrierPONT projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

A házassági bontóper

A házassági bontóper

Mit is az a házassági bontóper?

Milyen egy hagyományos eljegyzés?

Milyen egy hagyományos eljegyzés?

Nem vagy tisztában azzal, hogy milyen egy hagyományos esküvő? Akkor tarts velünk, ebben a cikkben választ adunk minden kérdésedre!