Milyen egy hagyományos eljegyzés?

A mai világban már megannyi módja van annak, hogy a férfiak megkérjék a kiválasztott lány kezét. Manapság már szinte versenyezni lehetne, hogy ki és milyen extrém megoldásokban gondolkodik. A hagyományos eljegyzés azonban még mindig hódít, így nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen is egy meghitt esemény, amelyen csak a fiatalok vannak jelen. Lássuk tehát, hogy mit érdemes tudni róla!
Milyen egy hagyományos eljegyzés?

A hagyományos eljegyzés

A mostani vőlegények többféle megoldás közül választhatnak, hogyan is kérjék meg a szerelmük kezét. Sokan még mindig inkább a különleges és extrém módszerekben gondolkodnak, azonban akadnak olyan hölgyek, akik nem erre vágynak. Ahhoz azonban, hogy a lánykérés emlékezetes legyen, fontos, hogy mind a két fél élvezni tudja a pillanatot. Fontos tudni, hogy az emlékezetesség kicsit sem egyenlő az extrémitással, nyugodtan maradhatunk a hagyományos eljegyzésnél.

Csodálatos emlékeket szerezhet ugyanis a vőlegény csupán azzal, hogy sikerül eldönteni, megkéri szíve választottját, legyen örökre vele. Ilyen esetben jöhet a család előtti lánykérés, hiszen a szülőkkel együtt ünnepelni mindig boldogság. Ez a megoldás az édesanya és az édesapa számára is igazán megható pillanat lehet, hiszen ebben az esetben nemcsak az eseményt követően értesülhetnek a nagy hírről.

Hol tartják az eljegyzést?

Régebben mindig a menyasszony otthonában történt meg, manapság azonban szóba jöhet egy étterem vagy egy kültéri helyszín is. Azok a férfiak pedig, akik mindenképpen az édesapától kérnék meg a lányok kezét, nyugodtak lehetnek, hiszen még manapság is van, aki tartja ezt a szokást. Magára az étkezésre azonban ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bármely más esetben. Azonban, ha a szülők is jelen vannak, a vőlegénynek illik minimum két csokrot magával vinnie, hiszen nemcsak a választott hölgy, hanem az édesanya is számít arra, hogy kap valami meglepetést. Ha pedig a nagyszülőkkel is számolni kellene, akkor plusz egy virággal érdemes számolni.

Ami pedig a koccintást illeti, történhet az étkezés előtt és persze az után is. Ez csak attól függ, hogy mennyire izgul a vőlegény, mikor szánja rá magát a kérdés feltételére. Ezt követi a gyűrű felhúzása, majd jöhet az erre az alkalomra készült torta felvágása és az ünneplés.

Milyen legyen az eljegyzési gyűrű?

Itt ugyanaz a helyzet, mint az eddigieknél, el kell dönteni, hogy maradunk-e a hagyományos verziónál, vagy esetleg különlegesebb ékszerben gondolkodunk. Ha hosszú ideje ismerik egymást a fiatalok, akkor biztosan szóba jött, hogy a lány számára mi lenne az ideális. Budapesten az eljegyzési gyűrű választék szerencsére hatalmas, így akár a fővárosban is kutathatunk megfelelő darab után.

A hagyományok szerint a gyűrű a menyasszony bal gyűrűsujjára kerül fel, amit aztán majd az esküvőn tesznek át a jobb oldalra, ahol élete végéig viselheti.

Összegezve

Ennyit érdemes tudni tehát a hagyományos eljegyzésről, ha a szülők is jelen vannak. A vőlegény semmiképpen ne feledkezzen meg a pezsgőről, a virágcsokrokról és természetesen az eljegyzési gyűrűről sem.

Kapcsolódó cikkek

Kalocsai Család és KarrierPONT

Kalocsai Család és KarrierPONT

2021 februárjában fejeződött be a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Női Unió és az Együtt Európáért Alapítványból álló konzorcium által elnyert Kalocsai Család és KarrierPONT elnevezésű projektje.

Az emberek vonzódnak a tájképekhez

Az emberek vonzódnak a tájképekhez

Amikor valaki kipróbálja a gyémántfestést, általában mindig tájképet készít, mivel hihetetlenül nyugtató a hatása egy ilyen jellegű képnek.