Halálgyümölcs es ránctalanitás

Ki gondolná, hogy a görögök által a halál gyümölcsének tartott gránátalma pont az öregedés megelőzésében kiváló? Ezt a finomságot különleges legendák övezik több országban, és nem mellesleg a szépségipar is felfedezte magának, mivel magas antioxidáns tartalma révén hatékony ránctalanító.
Dr. Organic - gránátalmával a ráncok ellen!

A halál gyümölcsével a ráncok ellen!

Ki gondolná, hogy a halál gyümölcse a legjobb öregedésgátló kozmetikai alapanyag, ráadásul korunk legsúlyosabb betegségeivel is felveszi a harcot. A gránátalma már évezredek óta szolgálja az emberiség testi-lelki megújulását, napjainkban pedig igazi gránátalma-reneszánsz vette kezdetét mind a gasztronómiában, mind pedig a szépségiparban.

Gránátalma történelem: varázsgyümölcs az alvilágból

A gránátalma napjaink egyik legkedveltebb gyümölcse, ám ez a népszerűség hosszú évezredes múltra tekint vissza. A Biblia, a Korán és a Tóra is egyaránt megemlíti ezt a finom gyümölcsöt, Mohamed például ezt ajánlja egészségmegőrzésre, míg a hinduk a jólét és a termékenység szimbólumaként tisztelik. A gránátalma beépült a görög mitológiába is, hiszen a különleges gyümölcs magjával láncolta magához Hádész, az alvilág istene Perszephonét, Demeter és Zeusz lányát. A szűz leányzó a legenda szerint nem szeretett volna feleségül menni a sötét istenséghez, így anyjánál keresett menedéket. Demeter, a földművelés istennője megesküdött, hogy mindaddig nem nő semmi a föld felszínén, amíg Hádész nem engedi hozzá leányát. Ezután a két isten paktumot kötött, azaz Perszephonénak fél évet Hádésszal, fél évet pedig az anyjával kell töltenie, ezzel magyarázzák az évszakok változását a görögök. Míg Perszephoné az alvilágban tartózkodik, addig a földön tél van, amikor visszatér Demeterhez megjön a tavasz. A görögök máig a halál jelképének tartják, jórészt az előbbi legenda és a vért idéző színei miatt. A gránátalmát a középkorban maga Cortez vitte el az újvilágba, ahol az aztékok úgy megszerették, hogy mára Mexikó és Kalifornia a világ egyik legjelentősebb gránátalma termesztőjévé nőtte ki magát. A gyümölcsöt egyébként a régi Perzsia területén, Irakban, Iránban, valamint Észak-Indiában és Európa mediterrán vidékein ma is termesztik.

A XXI. században a gránátalma egészségügyi hatásait kutatják

A legújabb kutatások szerint a gránátalma számtalan egészségügyi probléma megelőzésére szolgál, köszönhetően a benne található jótékony összetevőknek: C és K vitamint, folsavat és káliumot, a gyümölcscukor mellett pedig hasznos fehérjéket és rostokat is tartalmaz. Gyulladáscsökkentő mivoltát már évtizedekkel ezelőtt igazolták, a legújabb kutatások pedig a különböző rákos megbetegedésekre (prosztata, mellrák) gyakorolt hatását vizsgálják. Állítólag csökkenti a vérnyomást is, ezzel szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Egy biztos, a gránátalma az egyik leghasznosabb és legfinomabb gyümölcs, amit kár lenne az asztaltól távol tartani. Fő szezonja novembertől februárig tart, de még késő tavasszal is találkozhatunk vele a boltok polcain.

Szupergyümölcs-kozmetikával az öregedés ellen

Ezt a szuperételt nemcsak ehetjük, de használhatjuk szépségelixírként is. Mind a gyümölcs leve, mind pedig a benne található magok olaja hasznos összetevőket tartalmaz, amelyekkel visszahozhatjuk bőrünk fiatalságát, enyhíthetjük a ráncokat. A gránátalma olaja mélyen behatol a bőr rétegeibe és elősegíti a bőr önálló regenerálódását. Mindeközben gátolja a sejtek öregedéséért felelős enzimek termelődését, védve ezzel a bőr rugalmasságát adó kollagén-telepeket. A Dr. Organic bioaktív gránátalmával készült termékei közül a szemránckrém például hozzájárul az öregedés első jeleként megjelenő, szem környéki ráncok, a szem alatti karikák enyhítéséhez, a nappali krém pedig teljessé teszi az öregedésgátló arcápolást. A gránátalma magas antioxidáns tartalma segítségével felveszi a harcot a nap és a környezeti tényezők által okozott bőrkárosodással, enyhíti a hyperpigmentációt és halványítja az öregségi foltokat. A gránátalma leve antibakteriális hatással bír, ezt kihasználva kiváló fogkrém-alapanyag. A Dr. Organic bioaktív gránátalmás fogkrémje hármas hatással bír: megnyugtatja az ínyt, fehéríti a fogakat és gátolja a szuvasodást.

Kapcsolódó cikkek

Miben tévedett a nagyi? Ne dőlj be ezeknek a régi hidelmeknek!

Miben tévedett a nagyi? Ne dőlj be ezeknek a régi hiedelmeknek!

Gyerekkorunk óta hallgatjuk őket, pedig nincsen sok valóságalapjuk.

Természetes módszerek, amik befolyásolják a menstruáció kezdetét

Természetes módszerek, amik befolyásolják a menstruáció kezdetét

Még a menstruációt is befolyásolhatjuk. Mutatjuk hogyan.

Mennyire egészséges valójában a tea?

Mennyire egészséges valójában a tea?

Főleg a zöld teának jó a híre, nem is alaptalanul.