Ezekre a helyekre látogass el idén nyáron a családdal!

Rengeteg bakancslista létezik, azonban van egy olyan, amiről mindenképpen érdeme szót ejteni. A nyaralások tekintetében az emberek nagy része külföldben és a Balatonban gondolkodik, azonban számos egyéb lehetőségünk van itthon, amiket felfedezhetünk. Lássuk, hogy milyen helyekre érdemes ellátogatni idén nyáron a családdal.
Ezekre a helyekre látogass el idén nyáron a családdal!

Boldogkő vára

Sokan hallottak már Boldogkő váráról, azonban kevesen csodálhatták meg személyesen. Az építményt tatárjárás után Árpád-házi IV. Béla király kérésére alkották meg. Nem véletlen az sem, hogy maga a falu is a várról kapta a nevét, amely a Boldogkő nevű sziklán áll. Érdekesség, hogy itt kapott helyet Közép-Európa legnagyobb ólomkatona gyűjteménye, amelyet bárki megtekinthet. Nemcsak maga a vár mesés, hanem az egész kilátás, így érdemes egy kisebb kirándulást tenni ezen a területen a családdal idén nyáron.

Kastélyszálloda egész évben

A Teleki-Degenfeld kastélyszálloda egész évben nyitva áll a fiatalok, az idősek, a házasodni kívánók, illetve a családok számára egyaránt. Rengeteg szoba, számos berendezés, ínycsiklandó ételek várják az ide látogatókat. Amennyiben turistaként érkezik valaki, akkor pedig bátran felfedezheti a közeli településeket, de akár erdei túrát is tehetünk. Ha pedig születésnap, névnap, családi esemény is pont nyárra esik, szintén remek választás lehet a Sziráki kastély, ahol rendezvényeket is levezényelnek. Ebben a dolgozók is segítenek, így terhet vesznek le a vállunkról. Mindenképpen jó választás tehát a szálloda, ahol a család csendben és nyugalomban tölthet el pár napot.

Nádasdy-kastély

Egy másik varászlatos helyszín a Nádasdy-kastély, ami egy igazi mesevilágnak számít. Ez az egyetlen, Tudor-stílusban épült és fennmaradt romantikus hazai épület. A falak egy örök és el nem múló szerelemnek állítanak emléket Nádasladányban. Nádasdy Ferenc felesége, Gróf Zichy Ilona ugyanis alig 24 éves volt, amikor elhunyt, azonban a férfi minden szobát úgy alkotott meg, mintha a nő még mindig az élők között lenne. Ha tehát egy kis különlegességre vágyik a család apraja-nagyja, akkor a Nádasdy-kastély örök emlék lehet.

Gaja-szurdok

Hogy ne csak kastélyokról és várakról legyen szó, egy kicsit természetjáróknak is kedvezünk. A Gaja-szurdok ugyanis remek lehetőséget ad nekik arra, hogy Zirc környékén járva egy igazi csodát lehessen felfedezni. A völgy hirtelen szűkül össze, a patak kettő függőleges sziklafal által formált szurdokba ömlik. Legjobb kora tavasszal eljönni ide, miután elolvad a hó, de nyáron is igazán impozáns látvány nyújt a Gaja-szurdok és az itt csordogáló patak. Családdal különösen jó program lehet egy kellemes júliusi hétvégén.

Összegezve

Idén nyáron is bőven akad lehetősége a családnak felfedezni hazánkat. Látogassatok el Szirákra, hiszen a kastélyszálloda egész évben nyitva tart. Emellett jó program lehet Boldogkő vára, a Nádasdy-kastély, vagy akár a Zircnél elterülő Gaja-szurdok egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Heves megye csodái - Heves megye és Eger látnivalói

Heves megye féltve őrzött kincsei

Egerben és Heves-megyében nagyon sok szép látnivaló akad.

Irány Madrid!

Madrid

Amennyiben spanyol kalandokra vágysz, akkor irány, Madrid!