A hegyek fontosságát bemutató kiállítás nyílt Pakisztánban

Pakisztán, a világ legmagasabb hegyeivel ideális hátteret biztosít egy-egy művészi festményhez. Ennek apropóján, az idén hetedik alkalommal megrendezett Pakisztáni Hegyi Fesztiválon, a fiatal művészek ezeket a csodálatos természeti képződményeket mutatták be vásznaikon.
Festmények a természetről

A 250 festményt tartalmazó "Mountain Marvels" kiállítást, a Rawalpindi Művészeti Tanács (RAC) a Pakisztáni Hegyi Fesztivál részeként nyitotta meg. A fesztivál legfőbb célja, hogy kiemelje a természet és a hegyek jelentőségét, az összes ember számára.

Egyetemi hallgatók festettek le csodás tájakat, a környezetüket, a hegyvidéki közösségek kulturális örökségeit, valamint a hegyekkel kapcsolatos izgalmas természeti jelenségeket.

"A környezettudatos fiatalok az utolsó reményünk, hogy megvédik a bolygót ehhez hasonló védelmi és fejlesztési kezdeményezéseken keresztül "- nyilatkozta Munir Ahmed, a Development Communications Network (Devcom-Pakisztán) ügyvezető igazgatója és a pakisztáni Mountain Festival alapító igazgatója. "A kiállítások - tette hozzá - tükrözik a fiatal művészek szeretetét a hegyek iránt és tehetségüket a különböző színek használatával kapcsolatban." A Hunza és a Kalash nők, illetve az ő kultúrájuk volt az egyik legkedveltebb téma a résztvevő művészek között.

"Éghajlatváltozásról szóló ifjúsági figyelemfelkeltő kampányt kell indítanunk. A kormányzati szerveknek és az oktatási intézményeknek beható és átfogó kezdeményezést kell indítaniuk a fiatalok tájékoztatására és nevelésére "- mondta.

Waqar Ahmed, a Rawalpindi Művészeti Tanács igazgatója szerint a tanács támogatja a Pakisztáni Hegyi Fesztivált, hogy a fiatalok és a társadalom más szegmensei körében is elterjedjen a környezettudatosság.

Riffat Ara Baig, a kiállítás koordinátora elmondta, hogy a művészet sokrétű médium lehet, amely az ifjúságot és a közvéleményt arra ösztönzi, hogy szeressék a hegyeket, nem csak szépségük miatt, hanem a biodiverzitás, az erdők és a vízforrások miatt is, melyek elengedhetetlenek az életben maradásunkhoz.

Az egyik résztvevő, Hira Javed azt mondta, hogy az ilyen események segítenek a tudatosság megteremtésében. "A Margalla-hegység lábánál élve ismerni kell a hegyek fontosságát, és a fiatalokat is erre kell nevelni."

Laraib Ali szerint a kulturális ébredés minden társadalom számára nélkülözhetetlen, a hegyi kultúra pedig sajnos kevésbé ismert a fiatalok számára. Éppen ezért különféle rendezvényeken keresztül kell a hegyi örökséget és a kultúrát érvényesíteni.

A festmények tehát a világ minden táján jó kifejezőeszközök lehetnek egy-egy fontos témára való figyelemfelhíváskor is. Természetesen a legtöbb festményt csak szépsége miatt kedveljük, azonban vannak olyan alkotások is, melyek valamilyen jelentéssel bírnak számunkra. Jó, ha ilyen művet választunk otthonunkba is, hogy ha ránézünk, pozitív érzések és számunkra kellemes gondolatok támadjanak fel bennünk.

Kapcsolódó cikkek

Napelem - a naperőművek előnyei

Napelem - a naperőművek előnyei

Bár az otthoni naperőmű építése jelentős befektetés a családi életben, az átlagos várható hozam most 7 és 10 év között lehet, és a rendszer legalább 25-30 évig is működhet.

3 tipp a veteményeskert kialakításához

3 tipp a veteményeskert kialakításához

Így lehet magaságyast létrehozni.