Napelem - a naperőművek előnyei

Bár az otthoni naperőmű építése jelentős befektetés a családi életben, az átlagos várható hozam most 7 és 10 év között lehet, és a rendszer legalább 25-30 évig is működhet.
Napelem - a naperőművek előnyei

Bizonyos tapasztalatok szerint a valós adatok optimistábbak: a Németország által az 1990-es években elindított napelem-telepítési terv szerint a napelemek akár 30-40 évig is használhatók sok karbantartási költség nélkül.

A technológia folyamatosan fejlődik, és a gyártási költségek kissé csökkennek. Ha az állami támogatást építésre is fel lehet használni, akkor a beruházások megtérülési ideje jelentősen lerövidül.

De van egy nagyon kedvező 0% -os hitelterv is, a terv keretében a naprendszer részletfizetéssel valósítható meg. Ennek előnye, hogy a beruházási érték 10% -ánál rendelhetünk és telepíthetünk, a törlesztőrészlet pedig általában alacsonyabb, mint az előző havi villanyszámla.

Alacsony fenntartási költségek

A rendszer fontos láncszeme az inverter, amely a napelem által generált egyenáramot 230 V -os váltakozó árammá alakítja háztartási használatra. Ezt a viszonylag drága berendezést körülbelül 12-14 évente kell cserélni.

A várható élettartam az inverter típusától és helyétől is függ. Nagyon fontos, hogy a berendezést védett, jól szellőző helyre telepítsük, és kiváló minőségű átalakítókat vásároljunk, amelyek megfelelnek az energiatermelés igényeinek.

Az egyenletes és legjobb teljesítmény elérése érdekében ajánlott a paneleket évente egyszer tisztítani, miközben ügyelni kell arra, hogy a paneleket összekötő kábelek sértetlenek legyenek. A fentieken kívül azonban nem jellemzőek a nagyobb karbantartási munkák és a telepített rendszerek javítása.

Kimagaslóak az adottságaink

A tető a legjobb megoldás otthoni és kisvállalati környezetben. A jó hír az, hogy hazánk adottságai ezen a területen is nagyon előnyösek. Ideális a 30-40 fokos dőlésszögű, cserepekkel vagy lapos panelekkel borított lejtős tetőre történő felszereléshez. E tekintetben a 27 EU -tagállam épületeinek közel fele alkalmas napenergiára, és ezek az adatok Magyarországon is hasonlóak az építési megoldások népszerűsége miatt.

A napelemek teljesítményét kWp -ban mérik, amelyet alapvetően befolyásol a napsütéses órák száma. Ezért Magyarországon egy 1 kWp teljesítményű napelemes rendszer átlagosan körülbelül 1200 kWh villamos energiát képes előállítani.

Jó nekünk és a környezetnek

A napelem zajtalan, biztonságos és zárt rendszerben működik, és nem bocsát ki káros anyagokat. Lehetséges kudarcaik nem fenyegetnek természeti katasztrófákkal, és működésük nem igényel drága infrastruktúrát vagy emberi beavatkozást. Ellenállnak a szélsőséges időjárás viszontagságainak, és nem vesznek el a hasznos területekről, ha a tetőre szerelik őket.

További előnye, hogy megakadályozzák a tető nyári túlmelegedését-mivel elnyelik a napfényt-, és ezáltal árnyékolják a cserepeket. Ide kattintva pedig olvashatunk arról is, hogy hogyan termel áramot egy napelemrendszer.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket a katicabogár csalogató növényeket ültesd a levéltetvek ellen!

Ezeket a katicabogár csalogató növényeket ültesd a levéltetvek ellen!

A katicabogarak rendkívül hasznos élőlényei a kertnek, mivel rengeteg levéltetvek pusztítanak. Cikkünkben összefoglaltuk, hogyan csalogathatjuk őket a kertbe.

Napelem a háztetőn

Napelemes kávéház nyílt

A Café Luterio egy Okinawában nyílt kávéház, amely a napból nyeri az energiát.

Hány háztartásban van napelem Magyarországon?

Hány háztartásban van napelem Magyarországon?

Érdekel, milyen az alternatív energia aránya ezekben az években? Hány háztartásban van napelem? Online árajánlat kérés előtt állsz? Kattints, hogy többet tudj!