Napelem - a naperőművek előnyei

Bár az otthoni naperőmű építése jelentős befektetés a családi életben, az átlagos várható hozam most 7 és 10 év között lehet, és a rendszer legalább 25-30 évig is működhet.
Napelem - a naperőművek előnyei

Bizonyos tapasztalatok szerint a valós adatok optimistábbak: a Németország által az 1990-es években elindított napelem-telepítési terv szerint a napelemek akár 30-40 évig is használhatók sok karbantartási költség nélkül.

A technológia folyamatosan fejlődik, és a gyártási költségek kissé csökkennek. Ha az állami támogatást építésre is fel lehet használni, akkor a beruházások megtérülési ideje jelentősen lerövidül.

De van egy nagyon kedvező 0% -os hitelterv is, a terv keretében a naprendszer részletfizetéssel valósítható meg. Ennek előnye, hogy a beruházási érték 10% -ánál rendelhetünk és telepíthetünk, a törlesztőrészlet pedig általában alacsonyabb, mint az előző havi villanyszámla.

Alacsony fenntartási költségek

A rendszer fontos láncszeme az inverter, amely a napelem által generált egyenáramot 230 V -os váltakozó árammá alakítja háztartási használatra. Ezt a viszonylag drága berendezést körülbelül 12-14 évente kell cserélni.

A várható élettartam az inverter típusától és helyétől is függ. Nagyon fontos, hogy a berendezést védett, jól szellőző helyre telepítsük, és kiváló minőségű átalakítókat vásároljunk, amelyek megfelelnek az energiatermelés igényeinek.

Az egyenletes és legjobb teljesítmény elérése érdekében ajánlott a paneleket évente egyszer tisztítani, miközben ügyelni kell arra, hogy a paneleket összekötő kábelek sértetlenek legyenek. A fentieken kívül azonban nem jellemzőek a nagyobb karbantartási munkák és a telepített rendszerek javítása.

Kimagaslóak az adottságaink

A tető a legjobb megoldás otthoni és kisvállalati környezetben. A jó hír az, hogy hazánk adottságai ezen a területen is nagyon előnyösek. Ideális a 30-40 fokos dőlésszögű, cserepekkel vagy lapos panelekkel borított lejtős tetőre történő felszereléshez. E tekintetben a 27 EU -tagállam épületeinek közel fele alkalmas napenergiára, és ezek az adatok Magyarországon is hasonlóak az építési megoldások népszerűsége miatt.

A napelemek teljesítményét kWp -ban mérik, amelyet alapvetően befolyásol a napsütéses órák száma. Ezért Magyarországon egy 1 kWp teljesítményű napelemes rendszer átlagosan körülbelül 1200 kWh villamos energiát képes előállítani.

Jó nekünk és a környezetnek

A napelem zajtalan, biztonságos és zárt rendszerben működik, és nem bocsát ki káros anyagokat. Lehetséges kudarcaik nem fenyegetnek természeti katasztrófákkal, és működésük nem igényel drága infrastruktúrát vagy emberi beavatkozást. Ellenállnak a szélsőséges időjárás viszontagságainak, és nem vesznek el a hasznos területekről, ha a tetőre szerelik őket.

További előnye, hogy megakadályozzák a tető nyári túlmelegedését-mivel elnyelik a napfényt-, és ezáltal árnyékolják a cserepeket. Ide kattintva pedig olvashatunk arról is, hogy hogyan termel áramot egy napelemrendszer.

Kapcsolódó cikkek

Napelem a háztetőn

Napelemes kávéház nyílt

A Café Luterio egy Okinawában nyílt kávéház, amely a napból nyeri az energiát.

Napelem - a naperőművek előnyei

Napelem - a naperőművek előnyei

Bár az otthoni naperőmű építése jelentős befektetés a családi életben, az átlagos várható hozam most 7 és 10 év között lehet, és a rendszer legalább 25-30 évig is működhet.